Dimarts 25 juny 2024

Dimarts 25 juny 2024

Compartir

Barcelona: Gina Rigola questiona les subvencions / La Independent / Notícies gènere

Gina Rigola, ex ballarina i directora del ‘Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona’, que es va celebrar del 12 al 15 de maig, i que fou creat per ella a l’any 2010 amb l’assessorament del Mestre Zaraspe, es lamenta que a Barcelona no hi hagi recolzament a la dansa.

 

 

 

Julio Bocca i Gina Rigola

“No hi ha res a Barcelona, els ballarins han de marxar, igual que ho vaig haver de fer jo. Es per això que es va crear el ‘Ciutat de Barcelona’, amb l’objectiu de donar oportunitats educatives i professionals a ballarins no professionals, nacionals i internacionals, d’entre 12 i 22 anys, de les especialitats de dansa clàsica, dansa contemporànea o dansa espanyola. Els participants tenen la oportunitat d’aconseguir reconeixament artístic i beques o residències que els permetràn accedir a les més prestigioses escoles o companyies nacionals i internacionals”, diu entusiasmada.

“Pel que fa a les subvencions, cal dir que és un cercle tencat. A Catalunya sembla que les subvencions siguin de per vida. Hi ha gent que fa trenta anys que està subvencionada i com a molt tènen 80 persones de públic”, diu. I un detall, afegeix: “fins ara els premis s’entregaven en el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i hi anaven tots els còlsols del països participants. Aquest any ja no serà així donat que ens han dit que “el teatre ja és un lloc prou decent per fer l’entrega dels premis”. L’ alcaldessa no és fácil”.

“Jo em pregunto: com és possible que Uruguay, que és un pais com Catalunya, mantingui una companyia de ballet de 80 ballarins, i que a Catalunya no n’hi hagi cap ni es recolzi per res la dansa? Aqui la gent que vol tenir un futur en aquesta especialitat de l’art, se n’ ha d’anar”, es lamenta.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Amb motiu del Dia Internacional de la Síndrome de Down 21 de març

Una discoteca impedeix l’entrada a nou persones amb discapacitat intel·lectual· Un jutge priva del dret...

Vall d’Uixó: Exposició fotogràfica “Dones i discapacitat”

La Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I porta a la Vall d’Uixó (...

Catalunya: Sessions sobre tractament mediàtic de la violència masclista en universitats / La Independent / Notícies Gènere

S’impartiran sessions de formació sobre el tractament mediàtic de la violència de gènere per a...