Saturday 27 April 2024

Saturday 27 April 2024

Compartir

Barcelona acull a delegacions internacionals de l’Economia del Bé Comú


 

Per primera vegada, ha tingut lloc a Barcelona la “Reunió Internacional de Delegats de l’Economia del Bé Comú” (EBC)

L’EBC vol reduir les desigualtats de tot tipus en el marc d’una economía sostenible. Per tant les dones en són grans beneficiaries.


Aquesta filosofía econòmica promoguda pel professor austríac Christian Felber, és un model d’economia de mercat ètic que pretén reorientar el model econòmic actual, basat en la maximització del benefici individual, i enfocar-lo al servei del bé comú.

L’acte de benvinguda a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona, comptà com a representant d’aquesta institucio a Carina Rey, comissionada per a Sistemes d’Informació i Documentació. Ana de Andrés, experta en Desenvolupament Organitzacional i Desenvolupament de Lideratge, que com a moderadora donà pas a Christian Felber, impulsor del moviment de l’Economia del Bé Comú, que declarà que “és un pas de gegant el fet de tenir asseguts en una mateixa taula el govern de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat de Barcelona compartint els valors de l’Economia del Bé Comú”.

 

 

 

EBC AMUB 2016

 

D’esquerra a dreta: Francesc Iglesias, Carina Rey, Christian Felber i Gerardo Pisarello

 

Posteriorment intervingueren: Gerardo Pisarello, primer tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, i Francesc Iglesias, secretari d’Afers Socials i Famílies del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Pisarello posà de manifest l’aposta del govern de la ciutat pel moviment de l’Economia del bé Comú i feu menció d’un projecte pioner que s’està duent a terme al districte d’Horta-Guinardó, el primer balanç de l’EBC a gran escala amb més 250.000 habitants. Al seu parer, “l’economia ha d’estar al servei del bé comú millorant la gestió pública”, i opinà que l’EBC ofereix un diàleg interessant amb altres economies transformadores, recollint-ne la síntesi.

Francesc Iglesias, per la seva banda, recordà la tradició històrica a Catalunya en aplicar sistemes empresarials innovadors, i digué que la Generalitat de Catalunya s’alinea amb aquesta dinàmica transformadora de l’EBC, basada en els valors i en el servei al bé comú. Iglesias va finalitzar la seva intervenció afirmant que “l’Economia del Bé Comú ha vingut per a quedar-se”.

Carina Rey va anunciar que en els propers mesos s’espera l’aprovació d’una proposta de la Càtedra EBC-Unesco en el marc del Conveni de Col·laboració amb l’Associació EBC Catalunya. La Universitat de Barcelona és la primera universitat del món on s’està implementant el balanç de l’economia del bé comú.

Entre d’altres intervencions, a destacar la d’Anna Mercadé, directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i la de Cecilia Tham, directora Master/Mind de MOB Makers of Barcelona.

Tancaren l’acte Josean Lavado, president de l’Associació EBC Catalunya , creada el 2014 i Pilar Rueda, integrant del grup Impulsor de l’Associació Federal espanyola per al foment de l’EBC.

 

 

 

Durant el 14 i 15 de maig, tingueren lloc les reunions dels delegats internacionals on s’han posat en comú iniciatives del moviment en els diferents països.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Teresa Cuberes: “Sempre penses que diagnostiques a altres, que a tu això no et passarà mai”

Alegre, riallera, sensible. S’ha passat mitja vida mirant a través d’un microscopi per determinar quines...

Altres mirades sobre l’èxit de les economies asiàtiques

“El gènere no és un problema de dones, sinó una qüestió de la humanitat sencera”...

El Salvador i Guatemala, els més violents contra les dones

Missió Internacional d’expertes conclou gira per la regió  El Carib i Centreamèrica (CA) ocupen el...