Friday 11 October 2024

Friday 11 October 2024

Anant al moll de l’os

OPINIÓ
Per Fina Campàs, activista trans*

1

Totes i cada una de les iniciatives vers al reconeixement de drets de les minories socials esdevenen i provoca’n debats, però en el de les persones trans* hi ha un autèntic acarnissament.

És un acarnissament acompanyat d’una falsa alarma social acompanyat d’informacions i opinions fora de lloc i de tota lògica a part d’una violència verbal molt pujada de to que no fa més que donar arguments a provocar actes de violència vers a les persones trans* i per extensió també a totes les persones de l’espai LGTBI. I tot amb l’objectiu que aquestes propostes legislatives no vegin mai la llum, seguin una estratègia semblant a la d’Anglaterra en el fet que els moviments contraris a la legalització de les persones Trans* no va reeixir per aquesta falsa alarma social creada.

La qüestió és la necessitat per aquest grup mal anomenats feministes de portar el debat per on no toca, les iniciatives legislatives no van a posar en qüestió drets conquerits per al feminisme i ni de lluny fer un esborrat de les dones, allò que es pretén és legislar sobre les identitats de gènere de com les fem encaixar dins del nostre sistema legislatiu i que com a societat democràtica puguin gaudir de drets i també establir les seves corresponents obligacions.

Estem davant de persones que existeixen, que no són ni de lluny cap teoria, i que el fet d’existir fora del que és normatiu en allò que denominem les dissidències de gènere comporta un malestar fortíssim per al com són tractades, i no només en qüestions registrals, que de per si és un dels punts importats i rellevants de les demandes, sinó que també queda afectat a altres àmbits, com també passa a altres minories, som una més, evidentment.

Les problemàtiques per al que fa a un dret tan bàsic com el acces al treball, el acces a l’habitatge, i el fet de quedar totalment amb desempar jurídic per no poder tenir les documentacions adequades a les seves realitats són els efectes devastadors de la situació actual en el fet que hi és on hi ha on ha de tenir hi el debat i no desfocalitzar-ho en altra qüestió, dit clar centrem-nos en el debat i el perquè de la necessitat d’una llei.

Especialment preocupant resulta el que no és volguí incloure la les persones amb identitats no binaries (N/B), i estem parlant d’identitats, i de respecte vers a aquestes persones que han de tenir els mateixos drets reconeguts que tota la resta de ciutadania.

Hi ha instal·lat un relat que sembla que el que és diferent, el no normatiu s’ha de combatre anant completament en direcció contrària a l’evolució social que tenim avui dia, provocant amb aquestes formes de fer, una societat descompensada, no plural, i poc democràtica.

És això el que es vol?, les societats d’avui dia han de ser plurals, multiculturals i inclusives en tota la diversitat, el món va per aquests paràmetres.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter with the latest published news.

You may also be interested

Nova novel•la de Laura Freixas, Los otros son más felices (editorial Destino)

Ja podem gaudir de la darrera obr literària de Laura Freixas (Barcelona, 1958) que succeeeix...

tere moll

Avui també és 25 novembre

OPINIÓ No, no m’he equivocat de data i sé perfectament que estem a decembre....

Dones periodistes de la Mediterrània marquen la via a seguir

Per acostar les dues ribes de la Mediterrània, el que cal és un compromís real...