Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Anant al moll de l’os

OPINIÓ
Per Fina Campàs, activista trans*

1

Totes i cada una de les iniciatives vers al reconeixement de drets de les minories socials esdevenen i provoca’n debats, però en el de les persones trans* hi ha un autèntic acarnissament.

És un acarnissament acompanyat d’una falsa alarma social acompanyat d’informacions i opinions fora de lloc i de tota lògica a part d’una violència verbal molt pujada de to que no fa més que donar arguments a provocar actes de violència vers a les persones trans* i per extensió també a totes les persones de l’espai LGTBI. I tot amb l’objectiu que aquestes propostes legislatives no vegin mai la llum, seguin una estratègia semblant a la d’Anglaterra en el fet que els moviments contraris a la legalització de les persones Trans* no va reeixir per aquesta falsa alarma social creada.

La qüestió és la necessitat per aquest grup mal anomenats feministes de portar el debat per on no toca, les iniciatives legislatives no van a posar en qüestió drets conquerits per al feminisme i ni de lluny fer un esborrat de les dones, allò que es pretén és legislar sobre les identitats de gènere de com les fem encaixar dins del nostre sistema legislatiu i que com a societat democràtica puguin gaudir de drets i també establir les seves corresponents obligacions.

Estem davant de persones que existeixen, que no són ni de lluny cap teoria, i que el fet d’existir fora del que és normatiu en allò que denominem les dissidències de gènere comporta un malestar fortíssim per al com són tractades, i no només en qüestions registrals, que de per si és un dels punts importats i rellevants de les demandes, sinó que també queda afectat a altres àmbits, com també passa a altres minories, som una més, evidentment.

Les problemàtiques per al que fa a un dret tan bàsic com el acces al treball, el acces a l’habitatge, i el fet de quedar totalment amb desempar jurídic per no poder tenir les documentacions adequades a les seves realitats són els efectes devastadors de la situació actual en el fet que hi és on hi ha on ha de tenir hi el debat i no desfocalitzar-ho en altra qüestió, dit clar centrem-nos en el debat i el perquè de la necessitat d’una llei.

Especialment preocupant resulta el que no és volguí incloure la les persones amb identitats no binaries (N/B), i estem parlant d’identitats, i de respecte vers a aquestes persones que han de tenir els mateixos drets reconeguts que tota la resta de ciutadania.

Hi ha instal·lat un relat que sembla que el que és diferent, el no normatiu s’ha de combatre anant completament en direcció contrària a l’evolució social que tenim avui dia, provocant amb aquestes formes de fer, una societat descompensada, no plural, i poc democràtica.

És això el que es vol?, les societats d’avui dia han de ser plurals, multiculturals i inclusives en tota la diversitat, el món va per aquests paràmetres.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Lleida: Guardons del Premi Mila per a la Igualtat de Gènere / La Independent / Notícies gènere

El passat 19 de març, els Premis Mila de Periodisme, que concedeixen anualment la Demarcació...

Estat espanyol: PUBLICACIÓ Directores de cinema a Espanya i discursos de gènere, de Barbara Zecchi / La Independent / Notícies gènere

  Barbara Zecchi (UMass Amherst) és l’autora de Desenfocadas. Cineastas españolas y discursos de género,...

Internacional: ONU Dones: Dones, vida, llibertat: Implicacions globals de l’aixecament liderat per dones a l’Iran

Aquest proper 1 de novembre se celebra una taula rodona formada per dones iranianes que oferiran...