Sunday 19 May 2024

Sunday 19 May 2024

Compartir

Exigeixen més recursos per a polítiques d’igualtat de gènere als Pressupostos 2020

 

Feministes diverses han presentat aquest 10 de març el text *Pressupostos 2020: exigim més recursos per a les polítiques d’igualtat de gènere* per tenir incidència en l’elaboració i aprovació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

Per aquestes feministes i els diversos col·lectius que l’estan signant “es tracta d’una prioritat inexcusable ja que s’han de gestionar els diners públics tenint sempre present a les dones (més de la meitat de la població)”.

Reivindiquen uns “pressupostos dignes” i afirmen que: “No valen excuses, ni dependre del color o colors polítics que governen, ni de conjuntures político – econòmiques locals o mundials”. 

Pressupostos 2020: exigim més recursos per a les polítiques d’igualtat de gènere és l’enllaç que serveix tant per ecollir signatures col·lectives, com per donar-h suport i fer-lo conèixer.

Mitjançant aquest escrit les entitats, grups i col·lectius de dones i feministes sotasignants manifesten el seu desacord amb l’assignació pressupostària prevista en el projecte de llei de pressupostos del Govern de la Generalitat per a l’exercici 2020.

Entre altres qüestions assenyalen que, malgrat l’augment pressupostari de l’institut Català de les Dones (ICD), “no s’han recuperat encara el nivell de despesa anterior a les devastadores polítiques austericides i les corresponents retallades”.ç

Denuncien que “la memòria explicativa i per programes de l’esborrany de pressupost fa impossible identificar la quantitat de recursos que destinen el conjunt de departaments de la Generalitat a la promoció de la igualtat efectiva de dones i homes i a l’eradicació de les violències masclistes”.

Pel que fa al Pla estratègic de polítiques d’igualtat de gènere del Govern de la Generalitat de Catalunya (2019-2022), expliquen que no s’especifiquen les quantitats que s’hi invertiran, ni tampoc els objectius i indicadors del Pla estratègic on revertirien.

Reivindiquen: un pressupost acceptable per a l’ICD per “fer efectiva les polítiques públiques del Govern i desenvolupar totes les seves funcions”; que l’ICD sigui liderat amb “expertesa feminista i formació o bagatge professional previ en polítiques d’igualtat de gènere així com un equip tècnic amb especialització”.

Exigeixen: “plena autonomia del Consell Nacional de Dones de Catalunya, amb partida pressupostària pròpia i funcionament autònom”; que els informes i les decisions i propostes dels grups de treball ” tinguin caràcter vinculant per al Govern”; i cara al Govern de la Generalitat que es formi després de les noves eleccions ” la creació d’una conselleria de Feminismes/Igualtat” per garantir “la transversalització de la perspectiva de gènere en tota l’acció de govern”.

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona – Món: La proposta de calces menstruals / La Independent / Notícies gènere

Les plataformes digitals de caire social s han convertit també en espais que reivindiquen nous...

La Veu de Palestina la periodista Shireen Abu Akleh silenciada per sempre

L 8217 assassinat de la periodista Shiren Abu Akleh ja forma part de la llista...

Feminismes i 15M: de la potència indignada compartida a l’articulació de desobediències i alternatives feministes en resistència

Ja fa dos anys de l 8217 esclat compartit del 15M i de les...