Thursday 18 July 2024

Thursday 18 July 2024

Galicia: Hemeroteca feminista galega, coedició del Centre Dona i Literatura amb el CCG / La Independent / Notícies gènere

Durant les Xornadas Xénero e Documentación III, s’ha presentat* a Santiago de Compostela A Saia. Hemeroteca feminista galega, coeditada pel Consello da Cultura Galega i el Centre Dona i Literatura, sota la coordinació d’Helena González Fernández i Mariam Mariño. Aquesta hemeroteca digital inclou les revistes A Saia,Andaina (1ª època) i Festa da palabra silenciada (números 1 a 9).
 

Totes les capçaleres permeten l’accés a la reproducció digital completa de cada número de la revista, índex simple i índex exhaustiu documentat, la qual cosa permet, per primera vegada, tenir un coneixement complet de les persones i organitzacions que van col·laborar en aquestes revistes, i que resulten fonamentals per conèixer els debats en els moviments lèsbic i feminista, així com tenir una valoració històrica completa de la dècada de 1980.
 
L’equip de documentació ha estat format per Adina Mocanu (Centre Dona i Literatura) i Jennifer Rodriguez (University of Liverpool). El segon lliurament d’aquesta hemeroteca digital està previst pel 2015. Aquestes publicacions són un resultat del conveni vigent entre el Consello da Cultura Galega – Comisión de Igualdade i el Centre Dona i Literatura per tal de desenvolupar accions de recerca al voltant dels estudis de gènere i sexualitat a la cultura gallega.

*Dimarts 2 de desembre de 2014. Consello da Cultura Galega, Pazo de Raxoi, 2º andar. Santiago de Compostela

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Madrid: “Voluntat comú i escola feminista”, lema IV Jornades Clara Campoamor / La Independent / Notícies Gènere

L’Escola del Pensament Feminista, Clara Campoamor, organitza els dies 20 i 21 d’abril les IV...

Cap a la Vaga Feminista: “Huelga Feminista 8M” y “8M Aragón”. La Vaga de Totes

CAP A LA VAGA FEMINISTA: La proposta del moviment feminista estatal pel 8 de...

La Secretaria d’Igualtat i Polítiques Socials de la UGT de Catalunya: Vídeo“Les dones del sindicat”

Es tracta d’un producte audiovisual, elaborat amb motiu del 8 de març, que té com...