Wednesday 17 July 2024

Wednesday 17 July 2024

Argentina: 10 anys del segrest de Marita Verón

 
 

El Consejo Nacional de las Mujeres de Argentina fa l’acompanyament a la petició de Justícia perquè apareixi Maria de los Àngels (Marita) Verón, que va desaparèixer de la cantonada de casa seva a la Província de Tucumán, el 3 d’abril del 2002.

Sota el lema “Trobem a Marita, trobem la justícia”, Susana Trimarco, mare de la víctima i principal impulsora del judici que s’està tirant endavant per aquest cas, marxarà juntament amb legisladores i legisladors, dirigents socials i víctimes de l’explotació sexual per la capital provincial. A més, estan previstos diversos actes i mobilitzacions a tot el país.

Des del 2003,els principals instruments legals a l’Argentina per combatre aquest flagell i assistir a les seves víctimes són: la Llei 26.364 de Prevenció i sanció del tràfic de persones i assistència a les víctimes (2008), el Decret 936/2011 d’ Eradicació de la difusió de missatges que estimulin o fomentin l’explotació sexual, l’Oficina de rescat i acompanyament a les persones damnificades pel delicte de trata, i la resolució 742/2011 que instrumenta el Protocol d’actuació de les forces federals per al rescat de les víctimes de trata.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

V. D. Esquerra Eixample: 8 de Març de les Dones Treballadores

Violències,Precaritat,Pobresa,Salaris i Pensions de Misèria.

...

MONOGRÀFIC Subjectes poètics contemporanis

La investigadora Marta Font (Centre Dona i Literatura. Gènere, sexualitats, crítica de la cultura) ha...

Ulleres violeta per a un bon periodisme

Euskadi Una de les preguntes recurrents en les entrevistes que ens estan fent arran de...