Dilluns 05 juny 2023

Dilluns 05 juny 2023

Argentina: 10 anys del segrest de Marita Verón

 
 

El Consejo Nacional de las Mujeres de Argentina fa l’acompanyament a la petició de Justícia perquè apareixi Maria de los Àngels (Marita) Verón, que va desaparèixer de la cantonada de casa seva a la Província de Tucumán, el 3 d’abril del 2002.

Sota el lema “Trobem a Marita, trobem la justícia”, Susana Trimarco, mare de la víctima i principal impulsora del judici que s’està tirant endavant per aquest cas, marxarà juntament amb legisladores i legisladors, dirigents socials i víctimes de l’explotació sexual per la capital provincial. A més, estan previstos diversos actes i mobilitzacions a tot el país.

Des del 2003,els principals instruments legals a l’Argentina per combatre aquest flagell i assistir a les seves víctimes són: la Llei 26.364 de Prevenció i sanció del tràfic de persones i assistència a les víctimes (2008), el Decret 936/2011 d’ Eradicació de la difusió de missatges que estimulin o fomentin l’explotació sexual, l’Oficina de rescat i acompanyament a les persones damnificades pel delicte de trata, i la resolució 742/2011 que instrumenta el Protocol d’actuació de les forces federals per al rescat de les víctimes de trata.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La Xunta considera les dones embarassades com a “unitat familiar”

Les dones com a protagonistes al món digital

Els canvis en la Justicia Universal afecten les dones