Sunday 30 June 2024

Sunday 30 June 2024

Compartir

Acusen de racisme a Hola

FeSP.- “Denunciem aquesta imatge per la manera tan grollera i amb tan mal gust de manifestar el poc respecte per la dignitat humana i per la dona afro. D’alguna manera aquests fets tan desafortunats ens recorden que les mentalitats colonials persisteixen en aquells descendents d’aquells que es van beneficiar del dolor dels nostres ancestres. “

Qui així s’expressa és Guillermo Ponce Morales, president de l’Associació AfroHispanos i secretari executiu de la II Cimera Mundial de afrodescendents, com a resposta a una foto apareguda a la revista Hola, segons es pot llegir al bloc de la Gemma Piñero (http:/ / gemapineiro.blogspot.com)

A la foto de la polèmica apareixen quatre milionàries colombianes en primer pla amb el fons de la formidable mansió de Sonia Zarzur, el ‘Beverly Hills de Cali’, en aquest fons apareixen dues empleades afrocolombianes d’uniforme sostenint sengles safates per servir el cafè. En perfil simètric com si fossin part del decorat.

El Govern colombià, a través del director del Programa Presidencial per al Desenvolupament de la Població afrodescendents, Oscar Gamboa, va condemnar la foto publicada a la revista espanyola i va assegurar que mostrava un contrast pervers.

Així mateix, a la revista Setmana, professors de la Universitat Autònoma d’Occident de Cali van publicar un ampli article en què sostenen que les imatges revelen violència simbòlica-racisme i classisme-.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Perú: Periodista acomiadada per denunciar assetjament sexual és ara objecte de querella

El 13 d’octubre de 2011, a la província de Jaén, departament de Cajamarca, el...

8M 2021: Assemblea de la vaga de Sants

...

Mescladís se’n porta el 8 Premi Consell Municipal d’Immigració

El dia 16 de desembre s’ha celebrat al Museu d’Història de Barcelona la vuitena...