Monday 02 October 2023

Monday 02 October 2023

Compartir

106 víctimes de violència domèstica participen en els Programes de l’Obra Social La Caixa

Els Programes de suport de l’Obra Social de La Caixa a les víctimes de violència domèstica, que es desenvolupen a les Oficines d’Atenció a la Víctima del Departament de Justícia, ha atès fins el 15 de novembre 106 casos. Aquesta xifra s’ha comunicat durant la presentació dels primers resultats del Programa, realitzada el dimarts 13 de desembre.

Aquest Programa va néixer del Conveni signat el desembre de 2009 entre la Direcció General de Reparació i Execució Penal a la Comunitat del Departament de Justícia i l’Àrea d’Integració Social de la Fundació La Caixa amb dos objectius: “fomentar les actuacions que afavoreixin la valoració de les necessitats de les dones que han viscut o viuen una situació de violència de gènere” i “promoure la difusió dels avantatges socials que comporta l’execució de mesures penals alternatives” realitzades pels presos “en el si de la comunitat”, informen fonts oficials. Aquest Conveni es va prorrogar el passat 11 de maig.

L’Obra Social de La Caixa ha posat a disposició de l’Oficina quatre programes propis que les oficines han integrat en el seu catàleg de recursos. Aquestes oficines són el punt de coordinació de les ordres de protecció de les víctimes de violència domèstica que adopten els òrgans judicials a Catalunya.

 

Les 106 dones han estat derivades als programes següents:

Programa ‘Violència: tolerància zero’, per la seva recuperació psicosocial, mitjançant un mètode preventiu i educatiu adreçat a crear-lis processos de canvi i promoure el seu desenvolupament personal, social i laboral.

Programa Incorpora, per la seva integració sociolaboral. Mitjançant aquest programa es dissenyen itineraris d’inserció laboral adaptats a les característiques i expectatives de les dones beneficiàries i a les demandes del mercat laboral. Orientat a les necessitats del teixit social i empresarial, l’objectiu és garanteixi una bona integració de la persona a l’empresa, més enllà de la incorporació laboral.

Programa CaixaProinfància, que té per objectiu facilitar als nens i nenes que viuen en una situació de pobresa i vulnerabilitat social el seu desenvolupament integral i incrementar les seves oportunitats a través de la promoció de la millora de la situació de la seva família (dimensions socials, educatives, psicològiques i sanitàries de les famílies).

 Programa CiberCaixa escolar, que té com a objectiu la conciliació de la vida familiar i laboral de famílies que viuen situacions de violència de gènere, facilitant recursos i activitats ludicoeducatives i incorporant les tecnologies d’informació i comunicació a centres que puguin atendre en horari extraescolar els fills que es troben en aquestes famílies.

Aquests resultats van ser presentats pel subdirector general de Reparació i Execució Penal a la Comunitat del Departament de Justícia, Marc Cerón, i el director de l’Àrea d’Integració Social de la Fundació La Caixa, Marc Simón, el dimarts 13 de desembre.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Patrícia Soley-Beltran i Benoît Cros reben el I Premi Morales / La Independent / Notícies Gènere

La primera edició del Premi de Periodisme Ma. Luz Morales, que s’atorga a treballs que...

Vilafranca del Penedès: Exposició Ardhara

Enguany se celebren els 25 anys de l’organització d’un esdeveniment artístic, que amb el nom...

Amina Mohamed i Bandana Rana, Premi al lideratge 2016. ONG CSW / NY.

              L’ONU CSW Comissió sobre l’Estat de les Dones...