Sunday 19 May 2024

Sunday 19 May 2024

Irlanda es podria afegir als models de Suècia, Finlàndia i Noruega sobre la prostitució

De les paraules de la defensora del Poble de l’estat espanyol a una possible nova legislació a Irlanda

                    

 

A  l’ Estat espanyol, la Plataforma Estatal de Organizaciones de Mujeres por la abolición de la prostitución es manifestava, aquesta setmana passada a través d’un Manifest contra les paraules a favor de la regularització de María Luisa Cava de Llano, defensora del Poble en funcions. Per a aquestes organitzacions ”el debat no és que els proxenetes no abusin de les dones, la qüestió nuclear és que aquests siguin tractats i considerats simplement uns delinqüents, en la terminologia que va establir el Conveni Internacional per a la Repressió de la Trata de Persones i l’Explotació de la Prostitució Aliena de Nacions Unides del 12 de desembre de 1949”.

 

 

La Plataforma creu que els models que reflecteixen el coratge polític necessari per aconseguir la igualtat real són els de Suècia, Finlàndia i Noruega, que han posat en marxa polítiques que s’estableixen en tres pilars: el proxenetisme és una activitat il·legal perseguida per la llei; la compra de serveis sexuals és una activitat proscrita i sancionada per la llei, i les dones en situació de prostitució disposen de mecanismes institucionals per deixar d’ésser explotades sexualment.

 

Segons el diari The Irish Time, el govern podria incorporar aspectes de la legislació sueca

Molt allunyat de la posició de la defensora del Poble de l’Estat espanyol, sembla situar-se el govern irlandès. Actualment, a Irlanda està prohibit oferir o demanar sexe al carrer i a altres indrets públics, però no està prohibit la seva compra-venda.

 

irish

 

Després d’una visita i un estudi sobre el sistema de Suècia s’estan plantejant la possibilitat de reduir la prostitució posant el punt de mira en la demanda. L’ONG de drets humans, The Immigrant Council of Ireland, s’ha manifestat a favor d’aquesta iniciativa i està fent campanya perquè Irlanda, igual que han fet Noruega i Islàndia, incorpori una legislació semblant a la sueca, com una manera de contrarestar l’explotació, almenys la que pateixen les dones immigrants.

Segons una investigació d’aquesta organizació, el 90% de les dones que exerceixen la prostitució a Irlanda són immigrants, com també ho és una proporció considerable de les dones i els menors (nens i nenes) de la indústria de sexe d’Irlanda són víctimes de trata.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

tere moll

La urgència de resoldre

El passat dia 7 diversos centenars de milers de persones varem inundar Madrid exigint...

“Mrs America”: la mini sèrie sobre el feminisme i l’antifeminisme nordamericà dels 70

La sèrie organitzada en 9 capítols repassa aquells frenètics dies de discursos feministes escandalosament vigents...

El Premi Casa Àsia 2011 concedit a l’ONG Sisters in Islam (‘Germanes a l’Islam’) de Malàsia

FLAIX Pel seu ferm compromís a promoure des de Malàsia els drets de les dones...