Diumenge 21 juliol 2024

Diumenge 21 juliol 2024

En català: Curs online de prevenció de la violència de gènere per a professionals de la docència

CURS APLAÇAT

Curs de prevenció de la violència de gènere per a professionals de la docència organitzat per la XIDPIC-CAT i l’agència de notícies catalana amb visió de gènere La Independent

Full d’inscripció
Contacte: info@laindependent.cat

 

 

 

La Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya (XIDPIC-CAT) conjuntament amb l’agència de notícies catalana amb visió de gènere La Independent, inicien un nou camí pel que fa a formació on-line. I ho faran amb un curs de prevenció de la violència de gènere personal docent, preferentment de l’ESO.

Serà un curs de 30 hores que després tindrà el certificat de la pròpia XIDPIC-CAT- Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, que ha sorgit davant la necessitat que la societat civil prengui consciència que aquest tipus de terrorisme, el masclista, ens afecta a totes i tots i que la docència i les i els seus professionals hi tenen molt a dir en aquest aspecte i per tant han de ser un col·lectiu al qual, com ja marca l’actual legislació estatal cal formar.

Però davant les retallades que en matèria de prevenció i sensibilització en aquesta matèria tan sensible com ho és la violència de gènere es produeixen tant en els governs autonòmics com estatal, les associacions de dones hem de prendre consciència del tema i actuar.

D’aquesta manera, la XIDPIC-CAT compta entre les seves sòcies amb Teresa Mollá Castells qui, a part de ser columnista a La Independent és, també formadora en igualtat des de fa més de sis anys a la Fundació per a la Formació i l’Ocupació “Miguel Escalera” (FOREM) que el sindicat CCOO té per a aquests menesters de formació contínua i ocupacional a nivell confederal estatal.

Amb més de 2000 hores d’experiència docent en aquests temes, Mollá compta en el seu haver amb l’elaboració pròpia d’aquests materials que ara es posen a disposició de qui tingui intenció o es vulgui formar en aquesta matèria.

En els temps que corren la militància en aquest tipus d’assumptes que ens afecten a tota la societat ha de ser la millor motivació per poder anar desmuntant el patriarcat que ens segueix matant i maltractant a les dones. Per aquest motiu, per la importància que tenen els valors igualitaris per crear consciències d’igualtat plena entre l’adolescència, així com per anar desmuntant els mites que segueixen justificant aquest terrorisme masclista, des de la XIDPIC-CAT i La Independent, s’ha apostat per aquesta primera acció formativa adreçada al personal docent.

Això no impedeix que, si el resultat és acceptable es programin altres activitats dirigides al conjunt de la població en general que també aniran acompanyades d’algun taller específic.

El preu d’aquest curs serà de 25 euros per participant i edició, el que es considera un preu ajustat donades les actuals circumstàncies del personal destinatari d’aquest curs.

El grup serà d’aproximadament 15 persones i es treballarà en un entorn virtual sobre la plataforma de formació de MOODLE.

D’entre les persones sol·licitants se seleccionarà un grup que anirà rebent informació a través del correu electrònic.


Full d’inscripció
Contacte: info@laindependent.cat


Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

8 de Març, festa de Dones,Lesbianes i Trans a Can Batlló

Si no podem ballar… no és la nostra revolucióFESTA FEMINISTA DEL DIA DE LES...

Visca els nuvis i les núvies!

Des de Nova Zelanda, amb amor: llum verda al matrimoni homosexual Elisa i Marcela, primer...

CONVOCATÒRIA (TRAVESURA) dels “iaioflautes” PER UNA CIUTAT DIGNE.

CONVOCATÒRIA (TRAVESURA) PER UNA CIUTAT DIGNE El proper divendres dia 30/05/2014 els “iaioflautes” farem...