Dilluns 04 març 2024

Dilluns 04 març 2024

Compartir

Elena Cuesta: “Sempre vaig somiar amb viure entre cavalls lliures”

Conviure uns dies amb cavalls a la Plana Gran per a canviar la teva vida

Elena Cuesta, organitza tallers i retirs, convocatòries col·lectives i processos individuals A La Plana Gran, una finca enmig de la naturalesa, prop de Vallfogona del Ripollés. Ella és experta a construir confiança i auto-lideratge conscient a través del Coaching de Cavalls. El pròxim retir l’ofereix durant els dies de pasqua, el 7, 8 i 9 d’abril 2023.

El títol del retir és “Finals i Principis, per a iniciar canvis conscients. I ja ho ha organitzat amb èxit en altres ocasions. Partint que la vida és moviment, és canvi, segons ella cal tancar etapes i començar de nou per a fer el que realment ens fa felices. Mai estem igual. La vida és cíclica.

Aquests retirs estan especialment dirigits a grups de dones, “A nosaltres ens agrada més treballar el canvi en grup, donar-nos suport les unes en les altres i transitar els dols que tinguem pendents, per a poder passar pàgina i començar un nou cicle més lleugeres i amb una visió més clara dels que sí vull que succeeixi en la meva vida”.

Elena sempre va somiar amb viure entre cavalls, cavalls lliures, tal com ho gaudeix des de fa cinc anys a la Plana Gran, un espai d’Interès natural, amb prades al costat d’un riu, torrents i muntanyes. Ella va decidir canviar la seva vida com a executiva “triomfadora”, d’una multinacional per a viure en una casa amb porxo envoltada de naturalesa. Actualment comparteix vida i experiències amb un ramat de cavalls, amb els quals fa equip per a acompanyar a persones en els seus processos d’autodescobriment, obertura de consciència i apoderament.

La seva vida va donar un gir de 360 graus quan va començar a escoltar els cavalls. “És revelador veure’ns com ens veuen ells, per a deixar enrere autoenganys i rotondes mentals que ens conten històries i ens confonen. Créixer amb cavalls implica voler ser autèntiques amb nosaltres mateixes i fer-nos adultes, prendre responsabilitat de la nostra vida, per a prendre decisions i accions que ens portin cap a on volem anar, en comptes de cap a on ens porta el corrent”.

Quan connectes amb els cavalls tot canvia

A més de les activitats amb els cavalls, Elena, també ofereix altres activitats. Ha aixecat amb les seves pròpies mans i amb l’ajuda d’amistats, un impressionant domo de fusta i cristall en què es realitzen meditacions, ioga i altres activitats diverses per a conrear les habilitats del benestar, amb una metodologia de creació pròpia. “Per a mi aquest lloc és aquell en què la gent arriba i tot és pau i harmonia”, i ja des de les primeres visites, ha comprovat l’eficàcia i bons resultats de treballar amb cavalls. “Quan connectes, tot canvia i ja no et desgasta l’esforç psicològic que poses en això, perquè no és un treball de sacrifici, són activitats que et nodreixen perquè estàs alineada amb tu mateixa, i llavors no hi ha conflicte. D’aquí la importància que cada persona trobi el seu propòsit. Tots tenim un do i connectar amb ell és el que dona sentit a la teva vida. Entrar en estats de coherència entre la ment i el cor fa que succeeixi”.

Vaig conèixer a Elena Cuesta fa uns anys, abans que iniciés aquest canvi, en la nostra activitat comuna de ballar swing. Es guanyava molt bé la vida, teletreballava des de casa i podia cuidar als seus dos fills mentre creixien. “Portava tota la vida buscant, fent cursos de creixement personal- ens explica-, però el que em connectava de veritat era anar-me els caps de setmana amb el ramat de cavalls, amb els quals passejava. D’ells va aprendre de veritat el camí del cor i vaig trobar la motivació per a transitar aquestes pors que sorgeixen abans de poder passar a l’acció”.

Va començar a posar rumb cap a una nova vida en el camp, i per fi després de dos anys de cerca, va trobar el lloc, aquest espai immens, que va poder començar a pagar gràcies a la liquidació que li corresponia pels seus anys de feina.

Van ser dos anys molt durs: “Estava sola, i com a urbanita la meva experiència en el camp era nul·la, i vaig haver d’aprendre-ho tot”. Va tenir ajuda d’algunes amistats i del seu nou entorn. Ha superat hiverns molt durs. Ara els seus fills són adolescents i també gaudeixen temporades en aquesta nova llar, però ella continua anant cada 15 dies a Barcelona, per a trobar-se uns quants dies, amb ells i amb la seva germana amb la qual conviuen periòdicament…

Per a mi, l’experiència de passar 2 dies a la Plana Gran va ser molt impactant. Conviure amb ella i amb els cavalls, i participar en el coaching amb cavalls em va aportar  informació sobre coses de mi mateixa i em va fer reflexionar sobre la meva vida. Al principi tenia una mica de por de relacionar-me amb ells, perquè em donava compte que quan apareixien les meves contradiccions ells ja no em seguien, i em feien sentir insegura. Però estar amb ells em va obrir noves possibilitats de canvi i recomano molt viure aquesta experiència. Cal viure-la per a entendre el transformador que pot ser començar a escoltar els cavalls, i veure’t reflectida, al natural, sense filtres ni interferències, a través del seu comportament.

Connectar amb tu en el “Domo bombó” (Aquest és el nom que li han posat) també és una experiència única, que suposo es pot viure més intensament amb meditacions, massatges i altres activitats, i el “poder de les quals” es nota, res més entrar. Elena ens explica com perquè va decidir aixecar una estructura tan especial: “Des del primer dia que vaig arribar a la Plana Gran vaig visualitzar una cúpula geodèsica en l’espai on hi havia una antiga cabanya. En aquest moment no entenia perquè volia utilitzar aquesta estructura “peculiar” en comptes d’una estructura més tradicional de sostre de dos aiguavessos, però ho vaig sentir així de forma molt clara. A posteriori, em vaig documentar i vaig llegir molt sobre aquest tema, per a poder argumentar racionalment allò que ja havia decidit. I també per a aprendre com fer-ho!”

Un dom és una estructura en forma de mitja esfera, construïda a base de triangles. Transmet les càrregues de manera òptima, seguint els patrons de la naturalesa. Dins del dom l’energia es mou en espiral. Igual que l’univers. Una espiral que amplifica el so i que et fa percebre una infinitat de matisos especials”. És una sala on realitzem activitats relacionades amb la salut i el benestar. Ioga, respiració conscient, meditació, visualització creativa, aromateràpia, massatges, i desenvolupament personal. [+info sobre el Dom).

Què és és el podeu trobar en La plana Gran?

Coaching amb cavalls. Els cavalls lliures viuen en presència i coherència. La seva força i sensibilitat ens ajuda en qualsevol procés d’exploració i alliberament emocional.
Conviure amb els caballs et mostra com seva curiositat i empatia els fa comportar-se de formes diferents segons el que sentim o podem transmetre, facilitant-nos que puguem veure el que hi ha, sense judicis ni autoenganys.
No és necessària tenir cap experiència amb cavalls. Totes les activitats es realitzen peu a terra (sense muntar).

Si voleu gaudir d’unes vacances de setmana santa molt especials, on a més de gaudir de la tranquil·litat i la naturalesa i transcendir vells patrons i renovar-te de tot, Elena, us ofereix un viatge de tres dies, de tornada a tu, en relació, acompanyada i sustentada per l’energia amorosa de la naturalesa i del ramat de cavalls lliures.

Si és el vostre moment d’enfocar-vos en una cosa nova, reconciliar-vos i posar en valor el vostre passat i creieu que el suport mutu us pot ajudar a avançar, apuntar-vos a aquest retir. Encara queden places. [Per a més info telefonar a 618778150 [+ info en la Web]

Per saber + sobre la seva proposta consultar video de la entrevista de Sonia Lorenzo a Elena Cuesta en Yooutube.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Diada 11S 2020

    OPINIÓ Divendres 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya marcada per dues excepcionalitats que...

“L’ofici de periodista no el pots deixar mai: l’estimes!”

      Aquestes paraules de Montserrat Minobis i Puntonet s’han tornat a pronunciar a...

Cuba: “Todas Contracorriente”: Per Una Cultura de Pau

El Projecte “Todas Contracorriente” , liderat per la cantant Rochy Ameneiro, ha celebrat el seu primer aniversari...