Divendres 23 febrer 2024

Divendres 23 febrer 2024

Compartir

Eleccions municipals 2011. Mar Soriano de la CUP

 

 

Mar Soriano és militant de la CUP de Barcelona i espresenta en les llistes de la CUP-alternativa per Barcelona i alhora n’és la responsable de gènere. Té 26 anys i és Educadora Infantil i treballa en una Escola Bressol Municipal.  Ha participat des de fa anys en els moviments socials i les radios lliures. Fa el programa feminista “La Casa de les Nines” a Radio Contrabanda. La candidata  Soriano opina que les discriminacions socials i laborals entre homes i dones segueixen existint a la ciutat . 

Hem elaborat un seguit de propostes basant-nos en la premissa que perquè totes les dones visquin en llibertat i puguin exercir en igualtat els seus drets de ciutadana, cal , en primer lloc eradicar totes les formes de violència patriarcal.

 Propostes: 

· Elaborar polítiques públiques que promoguin la corresponsabilització de totes les persones, homes i dones, així com de l’administració pública municipal, en la realització del treball reproductiu, ja que repartir els treballs equitativament suposarà tenir més consciència del temps propi, més qualitat de vida i més benestar. 

· Treballar per identificar i recuperar la genealogía femenina de les dones de la nostra ciutat ja que la majoria de carrers i places estan dedicats a personalitats masculines. 

· Transformar la Regidoria de Dones en una estructura amb capacitat executiva per realitzar la coordinació, el lideratge i la fiscalització de les polítiques d’igualtat d’oportunitats de les resta d’àrees de gestió de l’Ajuntament de Barcelona. 

· Descentralitzar els serveis de protecció, atenció i tots els recursos municipals adreçats a les dones per garantir el principi de proximitat. 

· Donar suport econòmic i potenciar la coordinació amb les associacions de dones migrants amb l’objectiu d’impulsar la seva participació social i política en la construcció de la ciutat. 

· Dotar de més recursos els Circuits d’Atenció a la violència envers les dones dels 10 districtes de la ciutat de Barcelona, responsables de l’aplicació del protocol d’actuació integral, amb l’objectiu de coordinar els diferents serveis i administracions implicades en la prevenció i actuació contra la violència de gènere.

· Donar visibilitat social i política als projectes que sorgeixen des del moviment feminista a través de la sessió d’espais públics per a la realització d’aquestes iniciatives en el marc de la ciutat.  

. Donar suport jurídic davant les situacions d’explotació sexual i accés a la sanitat, així com vies de formació professional i d’inserció laboral per a les dones que desitgin abandonar el món de la prostitució. Proposem que els treballs d’aquest servei, sota la vessant d’atenció a les víctimes de coaccions, siguin inclosos en els plans de lluita contra les violències masclistes dels Consells de Dones i del Consell de Benestar Social de la ciutat. 

· Rebutgem el decret municipal sobre la prohibició del burca en els serveis i espais públics municipals. Es tracta d’una mesura que, lluny de defensar la dignitat de la dona, qüestiona el seu accés a aquests serveis, la discrimina i en fa el vector d’una sospita social de carácter racista sobre el conjunt del col·lectiu musulmà. 

Certa legislació recent ratifica de manera sovint parcial algunes demandes del moviment feminista. Malgrat això, els recursos destinats a la igualtat de gènere sempre són escassos, es deleguen polítiques que haurien de ser asumides públicament a ONG’s o fundacions privades. La igualtat de gènere sembla fer part més del discurs que no pas d’una voluntat política real i a la CUP- Alternativa per Barcelona estem totalment decidides i decidits en actuar i destinar recursos per cambiar tot allò que sigui necessari per poder viure en una ciutat i per extensió en una societat més justa on homes i dones gaudeixin dels mateixos drets i oportunitats i puguin desemvolupar-se plenament com a persones i com a ciutadans de ple dret. 

Llegiu les propostes sobre polítques de dones

Per més informació llegiu el programa complert de la CUP-Alternativa per Barcelona

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Raons per continuar donant suport a l’ESI

Dies enrere es va posar en marxa l'acte virtual ESI i democracia: ¡40 Anys, 40...

ANÀLISI PROGRAMA CiU per FMAC

CiU   VIOLÈNCIA MASCLISTA Desplegament de recursos de la de la xarxa d’atenció i recuperació...

María Rubia: “Hem aconseguit sobreviure enfortint les aliances internes”

María Rubia és mediadora intercultural. Experta en el disseny de programes d'intervenció social i educativa...