Dijous 08 juny 2023

Dijous 08 juny 2023

Compartir

El Prat de Llobregat: CURS Dones, literatura i pensament 2013. D’unes veus no previstes: Christine de Pisan i Moderata Fonte

Aquest primer curs* “Dones, literatura i pensament 2013. D’unes veus no previstes: Christine de Pisan i Moderata Fonte” és fruit de la col·laboració entre el Seminari Filosofia i Gènere (del Grup de Recerca Consolidat Creació i Pensament de les Dones), la Biblioteca Antonio Martín i l’Ajuntament del Prat de Llobregat. El seu objectiu és contribuir a la recuperació de la memòria, el llinatge de les dones en la literatura i la creació del pensament al llarg de la història.

Les dues sessions del curs estan dedicades a les autores del Renaixement, en particular, a Christine de Pisan i Moderata Fonte, veus inesperades i dignes de memòria perquè amb el gest de dir-se van crear uns espais d’independència i llibertat originals on se situaven i posaven en joc les seves capacitats. Amb l’escriptura, desitjaven, volien i jutjaven, es redefinien dins del sistema cultural al qual pertanyien, i ho mostraven. Malgrat les dificultats, van exercir un pensament i una creació de manera lliure i crítica, i es van incorporar a una tradició fecunda tot i la seva discontinuïtat, la qual cosa fa que ens ressonin ben actuals i plenes de modernitat.

*Dilluns 8 i dimecres 10 d’abril de 2013. Sala d’actes de la Biblioteca Antonio Martín, CÈNTRIC Espai Cultural,

Plaça Catalunya 39-41 – 08820 El Prat de Llobregat

Més informació (ub.cdones)

Més informació ( filosofia i gènere)

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: estrena d’ “Àngels a Berlín”, “El documental” del 33 / La Independent / Notícies gènere

Carme Porta-1

No és cap secret…

La periodista Soledad Jarquín exigeix justícia per a la seva filla assassinada