Dimecres 24 abril 2024

Dimecres 24 abril 2024

El maresme: “Teixit de dones, Mataró” contra les violències masclistes durant la pandèmia / La Independent / Notícies gènere

La Plataforma d’entitats, “Teixit de dones, Mataró” que lluiten per la igualtat i contra les violències masclistes han denunciat amb un vídeo – com cada 25 de cada mes, però en aquest cas ho han fet a les xarxes socials- que: el masclisme mata com un virus instal·lat i present a la nostra societat. Fins ara, a YouTube hi ha prop de 150 visionats i a Fb gairebé 300.

El seus hastags són:  #JoTambéEmQuedoACasa #Mataró

 

 

 

 

“Des de la Plataforma vam pensar que el fet que estiguéssim confinades i confinats havia de ser un argument per fer sentir més fort la nostra veu i per arribar més lluny. És també un homenatge a la memòria de les 30 dones que ja han estat assassinades enguany a l’Estat Espanyol en mans de les seves parelles, exparelles, familiars o exercint la prostitució”, ha dit a La Independent Quitèria Guirao, membre del col·lectiu. És la primera vegada que fan una denuncia virtual degut a les circumstàncies actuals. Però ja estan deixant volar la imaginació pel pròxim 25 d’abril per continuar denunciant i escoltant el record d’aquelles que ja no hi són.

                                                                   WhatsApp Image 2020-03-26 at 10.33.10 1

 

“A Mataró, continua Quitèria Guirao, hi ha un protocol per abordar les violències masclistes en diferents àmbits tant públics com privats que funciona però estem veient que en situacions com la del Coronavirus (Covid19) han de ser reforçats en aquests moments extraordinaris. Les polítiques públiques no poden ser minses en un moment com aquest”. Teixit de Dones demanarà als partits polítics que en aquests moments de pandèmia es creïn a la ciutat espais per poder acollir a dones que en aquests moments estan confinades amb el seu agressor.

“L’ajuntament hauria d’habilitar espais per acollir durant aquest confinament a les dones i als seus fills i filles que parteixen violència masclista. Confiem que estiguin treballant en aquesta línia però ni ens ho han dit ni ho han publicitat”, segueix. Valoren molt positivament que l’ajuntament de Barcelona hagi actuat de punta de llança. Des de la Plataforma opinen que la pandèmia farà més gran la bretxa de l’impacte d’aquesta crisi sobre les dones en el pla de cures, ocupacional, emocional i de salut.

 

                                                                      cropped-logo-teixit qualitat

 

El vídeo  és una crida a quedar-se a casa aquests dies de confinament i a seguir els consells de les autoritats per ajudar a aturar l’extensió del virus. Recomanen que les dones que pateixin violència truquin elles mateixes al 900 900 120 que no deixa rastre a la factura del telèfon. Els han donat suport “Homes Igualitaris” i “Teleduca comunicació i educació igual”.

És un homenatge a la memòria de: Mònica (28anys), Clara, filla de Mònica(3), Renée (83), Olga (61), Yayé (46), Judith (29), Rosa (77), Liliana (43), Maria Concepción (73), Manuela (79), Rosa (40), Lorena (41), Clara (47), Anna Maria (38), Moreira (36), Maria del Mar (43), Manuela (76), Esther (40), Concepción (65), Virtudes (87), Mònica (37), Miren (56), Paula, filla de Miren (24), Octàvia (74) Carina (35) i cinc dones més de; 59 anys, 34, 89, 81 i 68 amb noms de dones no coneguts.

 

 

 

 

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Teresa Carreras

Teresa Carreras

Periodista, activista i feminista. Secretaria de la XIDPIC.CAT-XIPVG. Coordinadora de GAMAG Europa, expresidenta APEC. Corresponsal setmanari El SIGLO, Ha treballat a RTVE.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Fundació Tamaia “Som Heroìnes / Som Héroas”

Amb la Campanya “Som Heroïnes / Som Hèroas”, La Fundació Tamaia, dóna inici a la...

“Ràdio KALIMA FM” comença les seves emissions regulars al Gran Tunis

“La veu de les dones será més present que mai a la nostra programació” ha...

Espanya – Perú: Inventari a favor de l’alegria / La Independent / notícies amb visió de gènere

“Giulia Tamayo: inventari a favor de l’alegria” és el títol d’un llibre ple de les...