Dijous 13 juny 2024

Dijous 13 juny 2024

El Govern condemna l’homicidi d’una noia a Tàrrega víctima de la violència masclista

A través de Montse Gatell, presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD),  el Govern condemna enèrgicament l’homicidi d’una noia a Tàrrega presumptament a mans de la seva parella i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.

Gatell ha destacat que “existeix el miratge de que estem en una societat igualitària, quan això no és cert, i tampoc ho és per als i les joves. I molt lamentablement són fets colpidors com el d’ahir que ens ho venen a mostrar de la manera més brutal”.

La presidenta de l’ICD ha explicat que “els i les més joves aprenen a relacionar-se i inicien relacions de parella seguint models que l’imaginari de la societat escull com a triomfants i que sovint es construeixen sobre estereotips que continuen patrons antics que suposen control, domini i possessió per part dels homes i submissió per part de les noies”.

 “Les desigualtats que encara vivim pel fet de néixer dona o home estan entre les causes profundes d’aquesta violència. Només arribarem a la seva eradicació si hi ha una assumpció dels valors de la igualtat 

Lles dones que es trobin en aquesta situació o les persones del seu entorn poden trucar al telèfon 900 900 120, que és un servei 24 hores, confidencial i gratuït, o es poden adreçar als serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD).

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

No vull la lluna. No demano impossibles

OPINIÓ Si hi ha alguna manera de resumir o definir la realitat social actual...

Pròxim curs del TEDH: Accés i Jurisprudència

Des de l’Institut de Drets Humans de Catalunya es promouen espais d’intercanvi participatiu en diferents...

Drina Ergueta

Complicitat generalitzada i assetjament polític a les regidores de Bolívia

OPINIÓ Intimidació, amenaces, assetjament sexual, violència física i assassinat, armes masclistes a la política municipal...