lunes 02 octubre 2023

lunes 02 octubre 2023

Compartir

El Govern condemna l’homicidi d’una noia a Tàrrega víctima de la violència masclista

A través de Montse Gatell, presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD),  el Govern condemna enèrgicament l’homicidi d’una noia a Tàrrega presumptament a mans de la seva parella i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.

Gatell ha destacat que “existeix el miratge de que estem en una societat igualitària, quan això no és cert, i tampoc ho és per als i les joves. I molt lamentablement són fets colpidors com el d’ahir que ens ho venen a mostrar de la manera més brutal”.

La presidenta de l’ICD ha explicat que “els i les més joves aprenen a relacionar-se i inicien relacions de parella seguint models que l’imaginari de la societat escull com a triomfants i que sovint es construeixen sobre estereotips que continuen patrons antics que suposen control, domini i possessió per part dels homes i submissió per part de les noies”.

 “Les desigualtats que encara vivim pel fet de néixer dona o home estan entre les causes profundes d’aquesta violència. Només arribarem a la seva eradicació si hi ha una assumpció dels valors de la igualtat 

Lles dones que es trobin en aquesta situació o les persones del seu entorn poden trucar al telèfon 900 900 120, que és un servei 24 hores, confidencial i gratuït, o es poden adreçar als serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD).

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: MESA REDONDA Mary Wollstonescraft y Madame Staël desde la traducción/ La Independent / Notícies gènere

  La mesa* “Escriptores en temps bonapartians: Mary Wollstonecraft i Madame de Staël” se propone...

Teresa Forcades y su análisis de la realidad

La periodista Rita Marzoa, ha entrevistado a Teresa Forcades, médico, teóloga y monja benedictina, dentro del...

Sant Andreu: ESPECTACLE DE DANSA 8 DE MARÇ. LLUNA GITANA

El dia 8 de març, el Dia de la Dona Treballadora,espectacle de poesia i dansa:...