Dilluns 22 abril 2024

Dilluns 22 abril 2024

Compartir

Catalunya. Donant veu a la diversitat cultural / La Independent / Notícies Gènere

Nova eina a disposició dels mitjans de comunicació catalans i de la ciutadania per donar veu a les persones d’origen cultural divers, en especial les veus de les dones.

 

 

 

El Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya va crear el portal Diverscat.cat, l’any 2010. Ara acaben de renovar-lo amb la pretensió de millorar la interactivitat entre les entitats i mitjans amb l’objectiu d’esdevenir un referent de la professió per aconseguir un periodisme realment inclusiu.

Com ho volen fer? Per començar, posant a l’abast de periodistes, mitjans i ciutadania tota una sèrie de recursos que contribueixin a consolidar rutines per erradicar els estereotips i els prejudicis, generar sinergies entre els diversos col·lectius i professionals que aborden la diversitat cultural i ampliar l’univers de fonts consultades. I ho volen fer a partir de dues eines com són el Qui és qui i L’Altaveu de les entitats.

Qui és qui és un directori viu de persones expertes, entitats privades, periodistes i comunicadors/es, mitjans, grups de recerca i institucions públiques vinculades amb la diversitat. Un punt de trobada per a conèixer i donar a conèixer la diversitat a Catalunya.

L’Altaveu convida a publicar els esdeveniments que organitzen les entitats relacionats amb la diversitat o el fet migratori a més d’oferir un espai per a aquelles notícies o informacions sobre la temàtica que puguin ser interessants.

S’espera que a partir d’ara hi hagi una major i millor representació de veus culturalment diverses en els mitjans de comunicació catalans i que hi hagi una participació paritària entre homes i dones.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Les ONG convoquen concentracions contra les retallades socials

Barcelona, 5 d’abril de 2011.- Sota el lema “Ni un pas pas enrere. Prou retallades...

Laila Vila: L’accés a l’educació per a dones, dret pendent al Marroc

Laia Vila La Delegada de Novact al Magrib assegura que el Marroc és un dels...

Barcelona: Cinquè Taller de Tesi CRIC / La Independent / Notícies gènere

  Es publica el programa definitiu del Cinquè Taller de Tesi CRIC*, coordinat per Eva...