Diumenge 03 desembre 2023

Diumenge 03 desembre 2023

El Consell valencià aprova el Pla de Mesures per combatre la violència de gènere fins l’any 2013

El pla contempla la introducció de matèries a l’ESO i a Primària sobre prevenció i gualtat 

 Amb un pressupost de gairebé 65 milions d’euros compromesos per vuit conselleries, el ple del Consell ha aprovat aquesta setmana passada el pla de mesures del Govern valencià per combatre la violència que s’exerceix contra les dones 2010-2013.

El contingut del pla s’estructura en cinc àrees: sensibilització i prevenció; atenció i protecció; coordinació; formació i inserció sociolaboral, i formació i investigació, les quals seran concretades en 51 accions.

 

Segons van informar des del Consell, el Pla que va ser aprovat pel Fòrum de la Comunitat contra la Violència de Gènere, un òrgan de caràcter consultiu que dóna entrada a la participació de diverses entitats, que posa èmfasi a garantir l’atenció integral a les dones maltractades des d’un enfocament multidisciplinar.

 

 

 

Entre les 51 mesures destaquen el reconeixement de la Generalitat a les empreses i institucions que incorporen en les seves plantilles dones víctimes de la violència de gènere, així com l’elaboració d’un Mapa diagnòstic per poder conèixer en profunditat la dimensió de la violència de gènere en la Comunitat.

El document contempla introduir en els plans de l’ESO una matèria de prevenció de violència contra les dones, i una altra d’igualtat de gènere en Primària. A més a més, s’elaborarà una guia didàctica per a pares, amb l’objectiu de què transmetin des de la infància una educació igualitària sense actituds ni sexistes ni violentes.

De la mateixa manera, es difondrà entre els mitjans de comunicació un manual que contribueixi a eliminar estereotips sexistes. Igualment, s’atorgaran ajuts econòmics d’emergència per a casos puntuals de dones ateses en els Centres Dona 24 Hores.

En relació amb el programa Retorn Voluntari, es donarà prioritat a les víctimes de violència de gènere que no tinguin recursos i desitgin tornar als seus països d’origen.

En colaboració amb els ajuntaments, el pla preveu crear una xarxa d’habitatges temporals per a víctimes, així com l’increment de les unitats de valoració integral i donar preferència en els ajuts i les beques d’estudi als fills de dones maltractades.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Manifest: NO a LES GUERRES!! ATUREM LA GUERRA A UCRAïNA

 Avui 24 de febrer de 2022 a les 7 de la tarda TOTES A LA...

El Pla d’Igualtat de la GUB incrementa el nombre de dones presentades a la darrera convocatòria

El Pla d’Igualtat de la GUB, mitjançant la Comissió de la Dona, aconsegueix incrementar el...

UAB. CONGRÉS INTERNACIONAL: FEMINISME I MIGRACIÓ. INTERVENCIÓ SOCIAL I ACCIÓ POLÍTICA

Feminisme i Migració: Intervenció Social i Acció Política (FEMIGRA) CONGRÉS INTERNACIONAL FEMINISME I MIGRACIÓ INTERVENCIÓ...