Dimarts 28 maig 2024

Dimarts 28 maig 2024

Compartir

Document de bases del Pacte per a la lluita contra la pobresa a Catalunya. Hi haurà els recursos mínims necessaris?

Les organitzacions del tercer sector handeclarat que els hi sembla necessari el pacte però que no poden avaluar-ne l’encert o no fins que es coneixin i es disposi de tots els recursos

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha presentat aquest dimecres 19 en un acte al Palau de la Generalitat el Document de bases del Pacte per a la lluita contra la pobresa a Catalunya. Ha recordat que la lluita contra la pobresa és una de les principals prioritats del Govern de la Generalitat i ha assenyalat que el futur Pacte suposarà un pas decisiu per prevenir el risc d’exclusió social, establir els mecanismes d’intervenció i, sobretot, per fixar un horitzó que redueixi al màxim la pobresa al nostre país.”La pobresa no es pot mesurar només des d’una òptica econòmica i material, sinó també des de les oportunitats i Catalunya ha de garantir la igualtat d’oportunitats per a tothom” – ha afirmat el Conseller-.

Són 427 milions d’euros que el conjunt de departaments de la Generalitat dediquen aquest any a la lluita contra la pobresa i a favor de la inclusió social. En concret, Benestar Social i Família destina una aportació de més de 152 milions d’euros. També enguany farà una convocatòria específica de subvencions a entitats per al desenvolupament d’accions en l’àmbit de la lluita contra la pobresa per fer front a situacions derivades de la crisi econòmica, amb un pressupost de 5 milions d’euros.

Aquesta convocatòria subvenciona 193 projectes de més de 150 entitats d’arreu de Catalunya.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Nadala de La Independent 2012 per Josefa Contijoch, poeta

Bon Nadal i bon any nou!a la taula un bon capói energia per dir...

Gran participació de les dones al World Congress 2022

El 4YFN és el saló que dedica cada edició a les emprenedores i empreses...

Girona: Clam unànime en contra de la violència envers les dones

Premsa.gencat.cat Aquest matí, 25 de novembre, la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona,...