Dijous 08 juny 2023

Dijous 08 juny 2023

Compartir

Diferències de gènere en el treball, un mal endèmic

El gràfic de l’informe de la CCOO és nítid en mostrar la incidència de les responsabilitats familiars i de cura sobre la “inactivitat” laboral de les dones.

 

Les diferències en les condicions laborals entre homes i dones, principalment pel que fa als salaris, es mantenen de forma greu i negatives per a les dones al llarg dels anys, tot i les constants denúncies d’organitzacions de treballadores i de feministes i malgrat els esforços que es fan des de l’administració governamental. Una de les dades més rellevants és el de la bretxa salarial de gènere, que és del 26%.

 

Aquest tema, avui es tractat des de La Independent amb les opinions de Mireia Mata, directora general d’Igualtat del departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, que, amb una visió institucional, explica la tasca realitzada des del seu àmbit; i Alba García, de la Secretària de la Dona i de Cohesió social, de CCOO Catalunya, que afirma que la suposada recuperació econòmica “lluny d’estabilitzar i fer avançar la igualtat d’oportunitats està accentuant la discriminació i les bretxes a tots nivells”.

Totes dues es basen en informes elaborats sobre la situació de les dones en l’àmbit laboral.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Les dones amb discapacitat demanen igualtat d’oportunitats al món laboral

Una dona que desafia el patriarcat

8M 2021: Dia Internacional de les Dones. Montserrat Roig, Record