Diumenge 21 abril 2024

Diumenge 21 abril 2024

Compartir

Creix a Catalunya la solidaritat, indignació i exigència de #JusticiaParaSol

Consorcio Oaxaca

Desenes de periodistes, feministes, activistes i autoritats catalanes preocupades per la impunitat a Oaxaca, Mèxic

 La defensora de drets humans i periodista Soledad Jarquín Edgar va denunciar a Catalunya la negació de justícia que enfronta després del feminicidi de la seva filla a Oaxaca, Mèxic. Desenes d’activistes, periodistes, feministes i autoritats van fer seves la indignació i l’exigència de #JusticiaperaSol.

6.-1

Activistes i defensores mexicanes migrades a Catalunya i agrupades al col·lectiu “Fúria Mexicana” van sortir als carrers de Barcelona per expressar la seva indignació davant la dramàtica situació d’impunitat, corrupció i abús de poder amb el missatge: “Totes són Les nostres Filles. Totes són Les nostres Mortes. Senyor, senyora, no sigui indiferent, a Mèxic es mata les dones davant de tothom. Exigim justícia per a la Fotoperiodista Maria del Sol Cruz Jarquín, que va ser assassinada fa 4 anys a Juchitán, Oaxaca”.

La defensora de drets humans chihuahuense Luz Estela Castro Rodríguez va acudir a la crida juntament amb el col·lectiu feminista per solidaritzar-se amb la lluita de Soledad Jarquí Edgar contra el Sistema de Procuració i Administració de Justícia corrupte i va recalcar que a Mèxic són centenars les mares que busquen justícia per a filles.

3.--1024x768
2.--1024x768

Integrants de diverses col·lectives es van donar cita també per dialogar amb Soledad Jarquín al voltant del tema “Respostes Feministes davant del feminicidi. Cas emblemàtic de Maria del Sol Cruz Jarquín”. Van conversar sobre la violència feminicida a Mèxic, també van abordar les desaparicions de dones en presentar-se en aquest context: “L’has vist?”, de la francesa Lauren Paget, exposició de retrats de dones desaparegudes de la ciutat de Mèxic. En concloure l’activitat, les activistes van afirmar que aquesta situació és intolerable i que no descansaran fins que s’assoleixi #JusticiaperaSol.

4.-
5.-

Alhora, més de 20 periodistes i activistes catalanes es van reunir al Col·legi de Periodistes de Catalunya per expressar el seu profund repudi a la impunitat en aquest i altres casos de feminicidi a Mèxic. Van fer èmfasi que aquest és un tema prioritari, al qual des del gremi periodístic faran un seguiment puntual.

Diverses feministes es van reunir també a Ca La Dona, espai feminista, antiracista i anti patriarcal de Barcelona per expressar la seva solidaritat i exigència d’accés a la justícia per a Maria del Sol.

1.-

Soledad Jarquín es va reunir finalment amb autoritats catalanes, entre les quals destaca la titular del Departament d’Igualtat i Feminismes del Govern Català, la consellera Tania Verge Mestre, acompanyada per les secretàries Montse Pineda i Mireia Mata, així com Eunice Romero Rivera, directora general de Migracions, Refugi i Antiracisme.

Les integrants del Govern Català van recalcar el compromís amb la defensa dels drets de les dones i contra la violència tant a nivell nacional com internacional. “Des del Departament d´Igualtat i Feminismes de la Generalitat, ens sumem a la seva exigència de justícia, enfortirem i acompanyarem la seva lluita”, van concloure.

Va acompanyar la gira a Catalunya la destacada defensora de drets humans chihuahuense Luz Estela Lucha Castro Rodríguez, la Taula per Mèxic, Dones Pa’lante, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, la XIDPIC.CAT-XIPVG i La Independent i Fúria Mexicana.

La periodista feminista i defensora de drets humans continuarà amb la gira d’incidència i denúncia internacional, ara a la capital espanyola.

#JusticiaParaSol
#FinsQueLaJustíciaEsTornaCostum

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Internacional: La gambiana Fatou Bensouda és la primera dona africana al capdavent de la Fiscalia de la Cort Penal Internacional

 La Haia .- Bensouda va ser elegida per unanimitat dels 120 Estats membres de la CPI,...

MANIFEST UNITARI I ADHESIONS arran de l’acció feminista en la capella de la Universitat Complutense de Madrid a Somosaguas

Davant les notícies i els fets ocorreguts arran de l’acció feminista en la capella de...

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere es pronuncia contra atacs a periodistas i l’asassinat de Facundo Cabral

26.07.11 La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (RIPVG) integrada per dones i...