Dijous 18 abril 2024

Dijous 18 abril 2024

Compartir

Neix el primer Distintiu Municipal per a l’Igualtat de Gènere

SG CITY 50-50 és el primer segell internacional de qualificació i reconeixement públic a favor de la igualtat de gènere en l’àmbit municipal que neix a Catalunya.

SG CITY 50-50 reconeix i motiva els esforços dels governs locals per millorar la serva eficàcia, eficiència i qualitat en la implementació de la transversalitat de la perspectiva de gènere en la governança municipal.

Marta Macias, una de les impulsores d’aquesta innovadora iniciativa, explica a La Independent que “SG CITY 50-50 és la primera Norma que implanta un sistema de gestió per avaluar i certificar el compromís dels governs municipals amb la igualtat de gènere. A més posa a la disposició dels municipis una eina que afavoreix la integració de la perspectiva de gènere en les polítiques i actuacions de l’administració local”.

Aquesta Norma ha estat elaborada per l’Associació FORGENDER SEAL i ha comptat amb el suport de l’Institut Català de les Dones. El seu disseny està en consonància amb les competències municipals, la normativa nacional i els mandats i tractats internacionals relacionats amb als drets humans de les dones, el desenvolupament humà, les ciutats i el canvi climàtic.

“Per l’obtenció del distintiu els municipis han de passar per un procés de certificació”, assenyala Macias. “Es tracta d’aplicar unes eines pedagògiques i inductives a cada municipi participant. Obtenint el Distintiu, “el municipi reforça el seu lideratge i es converteix en un actor amb compromís polític i estratègic a favor de la igualtat efectiva entre dones i homes. A més, participa d’un procés de millora continua que li permet un avanç constant i progressiu cap a la igualtat a través dels compromisos que proposa la Norma i que són triats i acceptats pel propi municipi”, emfatitza Marta Macias.

Sara Cuentas, una altra de les impulsores explica que “tots els municipis siguin grans o petits poden accedir a participar a l’obtenció del distintiu. La Norma ha estat adaptada a la diversitat territorial dels municipis, establint una classificació en tres trams, segons la seva població:Fins a 5.000 habitants, de més de 5.000 fins a 20.000 habitants i de més de 20.000 habitants”.

A més, assenyala que “les avaluacions del procés de certificació es duran a terme a través de les entitats homologades per FORGENDER SEAL. Serà el mateix municipi qui escolli l’entitat avaluadora. Obtinguts els informes realitzats per les entitats, l’Associació determina la l’obtenció del distintiu i el certifica”.

Passats els 2 anys d’execució es realitzarà l’avaluació i validació del Pla de Compromís. Un cop superada l’avaluació, s’elaborarà un nou Pla de Compromís, amb el que s’obtindrà la renovació del distintiu, impulsant un procés de millora contínua.

“L’associació FORGENDER SEAL som un equip de persones expertes en polítiques de gènere i diversitat amb una extensa trajectòria en l’empresa privada, en organitzacions no governamentals i en administracions públiques. Hem creat aquest sistema de gestió de gènere per afavorir la construcció de societats més justes i igualitàries, per construir democràcies més participatives i paritàries i generar convicció i determinació política a favor de la igualtat”, finalitza així Marta Macias la seva conversa amb La Independent.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Afectades per les PIP seran indemnitzades

La sentència del Tribunal que ordena el pagament de 3.000€  per persona, afavoreix 1.486 dones...

Comunicat del Moviment Feminista 7N davant els nous feminicidis.Marxa 7N

  Hores després que el 7 de novembre gairebé mig milió de dones i homes...

Entrevista a Laura Zurbriggen

Aquest ha estat el primer any que es va fer un taller sobre l'ús segur...