Dissabte 30 setembre 2023

Dissabte 30 setembre 2023

Compartir

CONFERÈNCIA La pena de mort i la dona embarassada /La Independent/Notícies gènere

Rosa Mentxaka Elexpe impartirà una conferència* titulada “Pena de muerte y mujer embarazada: un binomio de larga tradición histórica”, en la qual reflexionarà sobre l’impacte del dret en la vida de les dones. Rosa Mentxaka és Catedràtica de Dret Romà de l’Euskal Herriko Unibertsitatea (UPV/EHU) i té una llarga trajectòria tant en el terreny del dret públic com en el del dret privat romà.

Durant els últims anys ha estat treballant sobre el comportament del cristià respecte al servei militar, l’obligació de jurar pels déus protectors de l’estat, qüestions relacionades amb el suïcidi dels militars, i sobre les màrtirs cristianes. Actualment és investigadora del projecte “Las mujeres y la práctica jurídica en el Imperio romano”.

Aquesta activitat ha estat organitzada per Tàcita Muta (Grup d’Estudis de Dones i Gènere a l’Antiguitat), del GRC Creació i pensament de les dones.


*31 de maig de 2013 a les 12h30. Seminari del Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia. Facultat de Geografia i Història, Universitat de Barcelona.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Iniciem el tercer any

EDITORIAL 11 de Setembre de 2012. II aniversari de La Independent. Iniciem el tercer any....

Comunicado: Condena la RIPVG crimen contra periodista Maria Elena Ferral / Red Internacional de Periodistas con Visión de Género

      Este asesinato evidencia fallas, omisiones y negligencia de las instituciones mexicanas “ella...

Veus a l’església catòlica defensen la paritat entre dones i homes

Divendres 5, a les set de la tarda, es farà una pregària a l’església del...