Divendres 19 abril 2024

Divendres 19 abril 2024

Compartir

Comunicació intergrupal entre Catalunya i Espanya

Foto de Blog Aresta Mujeres

 

Ma. Àngels Viladot*, doctora en Psicologia Social i experta en comunicació intergrupal, després d’una llarga estada a NY, ha publicat l’ article “Intergroup Communication: SPAIN” 
a l’Enciclopèdia OXFORD de Comunicació Intergrupal**.

Viladot ha explicat a La Independent que aquest article és rellevant per dos motius principals: primer, perquè tracta el problema de Catalunya amb Espanya des de la teoria de grups (no hi ha res publicat des d’aquest àmbit) i, segon, perquè és una ajuda per donar a conèixer internacionalment aquest problema i, al mateix temps, pot ajudar a solucionar-lo.

Afirma l’autora: “El cert és que la publicació d’aquest article, Intergroup communication: Spain, no pot ser més oportuna i, tal vegada, dissortadament oportuna. Estem vivint uns dies molt convulsos, difícils i durs, en part degut a que la possibilitat de diàleg, allò que ens fa humans, allò que significa que les parts es reconeixen, fa molt de temps que s’ha esvaït”.

El concepte “intergrupal”, ens diu l’autora, implica que “la interacció entre grups socials, etnopolítics, per raó de gènere, d’edat, etc. està basada a partir de la identitat de les persones als grups de pertinença”. Per tant, d’acord als seus coneixements “és més que adequat que la relació entre les Comunitats Autònomes històriques i Espanya s’estudiï des de les teories grupals”.

L’OXFORD Research Encyclopedia, entitat de gran difusió internacional, li va encarregar aquesta col·laboració fa gairebé un any, en funció de la seva expertesa com a psicòloga social i en comunicació intergrupal. Ella s’ ha centrat sobretot entre Catalunya i Espanya.

Maria Àngels Viladot espera presentar aviat una investigació des de la perspectiva grupal sobre dones i lideratge en l’àmbit laboral.

 

 

 

 

{youtubejw}youtu.be/dEri3DaIZSQ{/youtubejw}

OXFORD Research Encyclopedia

 

 

* Doctora en Psicologia Social i experta en comunicació intergrupal. Durant molts anys ha estat professora universitària i membre investigadora del Grup d’Interès en comunicació intergrupal de la International Communication Association (ICA).

**L’Oxford University Press i l’Associació d’Estudis Internacionals es van unir fa un temps per revitalitzar l’Enciclopèdia d’Estudis Internacionals com a part del programa Oxford Research Encyclopedias. A la pàgina communication.oxfordre  hi ha diversos apartats de temàtiques d’alt interès com la de Gender Studies.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Inauguració a Casa Àsia de l’exposició: “El passatge afganès”

Conferència* sobre la situació actual a l’Afganistan i posterior inauguració* de vuit pintures que ens...

Aquest 5 de juny hem perdut

    OPINIÓ El resultat de les eleccions de diumenge 5 de juny a institucions...

Presentació del llibre ‘Corresponsals de les migracions. La cobertura informativa d’un fet global’

La Comissió de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya presenta el llibre ‘Corresponsals...