Divendres 23 febrer 2024

Divendres 23 febrer 2024

Compartir

Estat Espanyol: El Govern concedeix l’indult parcial a Juana Rivas / La Independent / Notícies Gènere

La pena de dos anys i sis mesos de presó imposada per la sostracció dels dos fills menors s’ha reduït a la meitat.

 

 

El Consell de Ministres ha aprovat l’indult parcial de Juana Rivas, després que fos condemnada el 2018 a dos anys i mig de presó per sostracció de menors en no lliurar elsfills al seuexmarit Francesco Arcuri, acusat de maltractaments, segons ha avançat EL PAÍS.

La reducció de la pena significa que Juana Rivas ja no haurà de romandre més a la presó i també tornarà a ser apta per exercir la pàtria potestat sobre els seus fills, per a la qualcosa estava inhabilitada durant 6 anys, segons va dictaminar el Tribunal Suprem. A canvi, Rivas ha vist transformada la seva condemna a 180 dies de serveis per a la comunitat, sempre i quan no cometi un delicte en els propers 4 anys.

Al principi, el Tribunal Suprem s’oposà per unanimitat a concedir l’indult total a Rivas, qualificant la pena “proporcionada en relació amb la gravetat dels fets enjudiciats” i el mes de maig passat va entrar a la presó.

Des de llavors, han estat moltes les personalitats públiques i les organitzacions feministes que s’han postulat en contra d’aquesta condemna i que han unit forces per reclamar l’indult. Per exemple, Almena Cooperativa Feminista va escriure el passat 11 de novembre una carta a la Ministra de Justícia demanant una entrevista i l’agilització de l’indult al·legant que la sentència “està basada en estereotips i prejudicis contraris a la igualtat de gènere i als drets de la infància”. A més, afegeixen que “després de l’Informe favorable de la Fiscalia, el 4 de novembre la meitat dels magistrats i magistrades de la sala penal del Tribunal Suprem han informat a favor de l’indult, per a l'”interès del menor”, un dels fills de Juana que ha explicat que vol viure amb ella, atesos, a més, els cops i els insults del seu pare”.

La Ministra d’Igualtat, Irene Montero, també s’haposicionat en el seu compte de Twitter, exigint “justícia feminista per a Juana Rivas, estem a temps. Treballarem perquè així s’esdevingui”.

Foto: arxiuAmecoPress

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Gisella Evangelisti 2021

Itàlia, amb una dona premier. Però no és cap festa

  Una dona moderna, però amb idees cavernàries. Fa alguns anys, mirant un debat polític...

“Sola” de Carlota Gurt

Ressenya Es podria dir que el llibre “Sola” de Carlota Gurt (editorial Proa en català, Libros...

Pla pilot de la Generalitat de formació en prevenció de relacions abusives

L’objectiu és que tècnics i tècniques ofereixin tallers de prevenció de les relacions abusives a...