Diumenge 23 juny 2024

Diumenge 23 juny 2024

Compartir

Poesia de dones a la Casa de Granada de Barcelona

 

La Casa de Granada mitjançant el Cercle Literari i Artístic “QUÉmecuentas” que fa activitats literàries i artìstiques, va organitzar el dissabte passat, 6 d’abril, la Jornada de la Dona, que va comptar amb tallers, balls, recitals de poesia i una exposició.


 

Els recitals de poesia de la tarda van ser propers i emocionants. Per descomptat les dues “Susanas” realment van estar estupendes en un recital mà a mà, millor paraula a paraula, que va comptar amb l’assistència de públic que va omplir la sala d’actes de la Casa de Granada

Susana Villafañe, companya de la XIDPIC.CAT i de la Independent,  gran actriu, escriptora, poeta i fotògrafa ens va emocionar pel contingut dels seus poemes i  per la seva sentida interpretació ( *).

 

 

 

Especialment el seu poema: Intermencias. D’altra banda Susanna Tisler, la poeta “musical” en llengua catalana, va entusiasmar per la seva vitalitat i divertir pel contingut dels seus poemes. Tisler va recitar  poemes del seu llibre “Vida Plena” que ha reeeditat  l’Editorial Dèdal, i també algun poema inèdit i sorprenent. La guitarrista Inmaculada Balsells va donar la nota musical a cada inici del recital, i tambè durant algunes poesies.

Ambdues poetes han promès repetir l’exitosa experiència el 25 d’abril, al L’Atelier del carrer Joncar 29, del Poble Nou, Barcelona. De moment les dues i en diferents dies participen en el programa “Poesia en viu” de Maria José Robledo, a Ràdio Mataró, emès cada dimarts i també realitzen alguna col·laboració a Ràdio Ona de Sants, al programa Culturalia, de Violant Muñoz Genovés.

Tambè cal destacar la qualitat poètica de les dues últimes poetes que van recitar, Sixta Tulia i Anna Benitez. La primera una excel·lent pintora que combina colors i paraules. Per la seva banda, Benitez va ser molt emocional, i va recitar excel ·lents poesies sobre el maltractament a les dones, però també sobre quan les dones “volen i es lliuren d’aquest maltractament”.  Boníssimes ambdues!.

 

Per la seva banda, Villafañe havia inaugurat la Jornada de la Dona, la tarda anterior, amb la seva exposició virtual de fotografies agrupades sota el títol: “El poder de la Dona” amb protagonistes com Michele Bachelet, Cristina Fernández, Núria de Gispert, politiques, actrius, activistes i escriptores, que li va servir per ressenyar la història de cada fotografia, realitzades generalment per a La Independent o per Món Comunicació.

 

Consultar Tu mundo Poetico de Susana Sosa Villafañe

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La policia de Bèlgica, Alemanya i Holanda necessita ajuda per a la identificació de 22 dones i nenes trobades mortes.

Les autoritats de Bèlgica, Alemanya i els Països Baixos busquen ajuda pública per identificar 22...

Homenatge de les dones llibertàries a Buenaventura Durruti

Des de fa jadiversos anys, el 20 N un grup de Dones llibertàries, homenatgen Durruti,...

Barcelona: Taula Rodona sobre Justícia Universal / La Independent / Notícies gènere

La Comissió de Memòria Històrica i la Comissió de Justícia Penal Internacional, juntament amb el...