Dimecres 29 maig 2024

Dimecres 29 maig 2024

Compartir

Catalunya: Aprovat el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament / La Independent / Notícies Gènere

Drets humans de les dones i Drets col·lectius dels pobles

El Parlament de Catalunya ha aprovat el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament 2015-2018,aquest 22 d’abril de 2015.

 

Per lo tant, a partir d’aquesta data, s’inicia un nou cicle de planificació i execució de la política pública de cooperació al desenvolupament del govern català, centrada en dos objectius principals: els drets humans de les dones i els drets col·lectius dels pobles. Un Pla que posa en el centre del desenvolupament humà la igualtat de gènere i el respecte, la protecció i exercici dels pobles a decidir sobre el seu futur i promoure la llengua i la cultura que li són pròpies.

Aquest Pla és el resultat d’un treball participatiu i conjunt entre el Govern, els diferents actors de la cooperació catalana i de la societat civil organitzada. És un Pla que proposa el repte i ofereix l’oportunitat d’avançar en polítiques públiques transformadores que responguin als reptes globals a partir del nostre compromís col·lectiu tot promovent un enfocament estratègic de gènere i basat en els drets humans.

Finalment, se espera, que aquest repte col·lectiu incideixi, directament, en l’enfortiment de la qualitat democràtica i la responsabilitat global del nostre país.

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: Meritxell Budó i Mariàngela Vilallonga noves conselleres de la Generalitat. / LA INDEPENDENT / NOTÍCIES GÈNERE

Mariàngela Vilallonga i Meritxell Budó, aquest dilluns 25 de març, han pres possessió com a...

Teresa Forcades i Esther Vivas: “Els que manen tenen por d’aquells que desobeeixen”

Teresa Forcades i Esther Vivas.(Foto: Lluís Brunet) Aquesta informació ha estat publicada a La Marea....

Un 65% d’habitants de L’Hospitalet no coneixen la seva alcaldessa

El baròmetre de la segona ciutat de Catalunya mostra la invisibilitat de Núria Marin, tot...