Sara Vilardell. Foto Fundació Surt

Catalunya: Una desena de dones posen cara a l’empoderament / La Independent / Notícies gènere

La Fundació Surt es proposa visibilitzar l’experiència d’una desena de dones que han protagonitzat processos d’empoderament.  

“Guanyem la vida, ens empoderem” és el missatge que volen transmetre amb programes com Obrint Portes, Programa de Reincorporació al Treball, Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural, Sororitat Trans o la Xarxa de Mentores, que han acompanyat aquestes dones per “adquirir eines, ampliar l’autonomia i prendre decisions amb més consciencia sobre la pròpia trajectòria vital”, segons ens expliquen a La Independent.

 

 

Sira Vilardell, directora general de Surt. Foto @Surt

 

L’empoderament és l’eix vertebral de l’activitat de Surt i hi treballa amb “una metodologia que propicia un model holístic i facilita una visió integral de les dinàmiques personals i professionals”. “Visibilitzar els resultats de fer un procés d’empoderament, en la quotidianitat de les dones, és el que ens proposem amb la campanya, que possibilita aterrar un concepte que cada vegada sona més però que no sempre s’utilitza per parlar d’una mateixa realitat”, planteja Sira Vilardell, directora general de Surt.

Es tracta que  les dones siguin sempre les agents actives del seu futur. Metodologicament s’estructura en quatre fases: parteix de l’exploració vital del passat i el present; explora l’entorn per identificar els elements clau del context vital i social; recupera recursos, a partir d’identificar capacitats i competències personals; i defineix el propi projecte vital i professional com a estratègia de projecció, experimentació i presa de decisions.

Fins a final d’any es publicaran unes càpsules de testimonis sobre l’empoderament sota el lema “Guanyem la vida, ens empoderem”. Des de  Surt agraeixen profundament la col·laboració de les dones que posen cara i experiència al concepte ’empoderament’, ja que “permeten veure a través del seu testimoni de què parlem quan parlem d’empoderar-nos; que ens ajuden a intuir la capacitat transformadora de les nostres pròpies vides; que comparteixen el valor d’iniciar processos d’empoderament per guanyar més vida”, afirma Vilardell.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar