Acompañamiento a victimas de violencia domestica

Catalunya: Suport emocional en processos judicials a víctimes de violència domèstica / La Independent /Noticiés Gènere

Des del 3 d’abril, 49 jutjats catalans ofereixen servei d’acompanyament a víctimes de violència masclista i altres delictes, donant suport psicològic i suport emocional en processos judicials. Les víctimes tindran assessorament a la compareixença als jutjats, abans, durant i després del judici, ha informat la Conselleria de Justícia de la Generalitat.

   

 

També es beneficiaran del servei, persones processades per qualsevol delicte, encara que sigui lleu i que requereixin suport emocional, orientació o acompanyament al judici. El poden sol·licitar  enjudiciats, familiars, advocacia, jutges el propi personal tècnic de les oficines d’atenció a víctimes.

Un total de 75 professionals de la psicologia i el treball social han de vetllar pel benestar de les víctimes, es recolliran les necessitats emocionals, de les criatures, habitatge i altres ajuts, independentment de si tenen ordre de protecció o no. En el cas de les víctimes de violència de gènere, els professionals han de garantir l’existència de protecció visual, proporcionant material necessari, perquè víctima i agressor no es trobin durant el judici.

L’adjudicació del contracte a l’empresa Intress per 1,95 milions d’euros, tindrà una durada de 15 mesos, l’objectiu, reforçar la presència a tot el territori català de personal tècnic que atengui les víctimes de violència de gènere en el moment de la compareixença davant els jutjats de violència contra la dona (VIDO).

Aquest Programa, que s’estén a tot Catalunya, és un servei que fins ara es prestava per a professionals de les OAVD, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, als jutjats VIDO de les capitals de província. Les OAVD, a més, són el punt de coordinació de les ordres de protecció que imposen els jutges a les víctimes de violència de gènere

Pilar Heras, Directora d’Execució Penal de la Comunitat i la Justícia Juvenil, ha defensat que evitar el patiment a les víctimes i que tinguin bones condicions és l’objectiu d’aquest projecte. Per la seva banda, la secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia, Patricia Gomà, ha afirmat que “la millor manera d’apropar la justícia al ciutadà és estar al costat de les víctimes”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També et pot interessar