Debat llibre A la mujer y a la mula

Barcelona – Marroc: Portadores i temporeres al Marroc profund, des del periodisme amb visió de gènere / La Independent / Notícies gènere

Debat periodistic* amb perspectiva de gènere al voltant del llibre “A la mujer y a la mula, vara dura”. Las olvidadas de Marruecos” que narra en forma de reportatge la vida quotidiana de “les oblidades del Marroc profund ” tal i com diu Hicham Houdaïfa, el periodista autor d’aquesta obra publicada per Ediciones del Oriente y del mediterráneo.

En el debat hi participaran, a més de l’autor, Fàtima Ahmed, presidenta de Diàlegs de Dona i Tona Gusi, periodista i coordinadora de l’ ‘agència La Independent i Membre fundadora de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere.

 

 

 

Quina és la situaciò de les dones oblidades del Marroc? Com fer periodisme amb perspectiva de gènere? El periodisme és una eina de denúncia? O és una via per reforçar estereotips (masclistes, racistes?…són algunes de les preguntes que podin sorgir al debat.

De les portadores a les temporeres del camp, de les cambreres de Casablanca a les noies joves captades per a la trata, per a ser explotades laboral i sexualment o a les víctimes del matrimoni forçat i el tradicional.

 

 

Mujer y mula CUBIERTA ANTERIOR70

 

 

Editorial Oriente i Mediterráneo  va néixer el 1989, quan tot just el seu equip havia descobert la literatura marroquina, algeriana, libanesa, egípcia, turca, iraniana, grega … i l’edició espanyola no hi mostrava gaire  interès i les poques obres provenien d’ intel·lectuals com Juan Goytisolo. Des d’aleshores “donar cabuda a aquestes veus va ser l’origen de les diverses col·leccions que conformen el nostre fons editorial”, expliquen des de l’editorial.

 

*El debat serà el proper dimecres 18 de abril a les 19h de la tarda a Espai Contrabandos, C/ Junta del Comerç, 20.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar