Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Catalunya: Performance antimasclista a Sant Hilari Sacalm / La Independent / Notícies gènere

La concentració tindrà lloc aquest diumenge 19 al migdia a la plaça del Doctor Gravalosa, però des de mitja hora abans es prepararà la coreografia per cantar: “Un violador en el teu camí”. Les organitzadores convoquen a participar-hi a totes les dones, que poden aprendre la lletra a la pàgina Web de l’Ajuntament .

 

 

En aquesta plaça de Sant Hilari des del mes de juliol  es feia una concentració el tercer divendres de mes contra de la violència masclista, que a partir d’ara es farà el tercer diumeng de mes, a las 12 del migdia, i que s’inicia el diumenge 19, al migdia. Serà un acte participatiu que es proposa com a punt culminant de la campanya realitzada fins ara.
L’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Associació de Dones La Violeta  i l’associació Gossosk9 i els grups d’ERC i Junts per Sant Hilari, ha promogut l’organització d’ aquesta famosa performance: “Un violador en el teu camí”, del col·lectiu xilè Las Tesis, amb la denúncia contra la violència envers les dones, que s’està desenvolupant arreu del món. A Catalunya també s’ha fet aquesta coreografia, i s’està posant en marxa l’acció en diferents ciutats, com actes participatius per a denunciar la violència de gènere.

 

alt

 

 

A banda, durant el matí també es podrà conèixer les propostes del col·lectiu de La Violeta, així com la de Gossos K9, un projecte que lidera Montserrat Cereza Garcia, que entre altres tasques, es dedica a ensinistrar gossos, per acompanyar i assistir a víctimes de violència de Gènere, en el marc d’un programa integral d’atenció a les víctimes. “Des de fa tres anys, a la nostra associació desenvolupem un programa molt complex i que te diversos nivells de desenvolupament. Quan des de diferents llocs del país, les dones acudeixen al nostre centre, es fa un estudi acurat del seu cas, i es posen en marxa diverses teràpies. L’ultima fase si es veu convenient, és la proposta d’adopció i d’entrenament personalitzat d’uns dels nostres gossos, i l’inici de la creació d’un vincle afectiu entre ell i la dona amb la que conviurà”, ens explica.

 

 

alt

 

Montserrat Garcia, treballa en una residencia de gossos en Sant Hilari, i es en la zona de bosc al voltant del poble on te el centre d’ensinistrament i acollida de gossos. La seva experiència amb els gossos prové de 8 anys endarrere, perquè va treballar en la unitat de cans de la guardia municipal, i va tenir cura de gossos ensinistrats per a diverses tasques, com la detecció de drogues. “Van crear l’associació Gossos K9, perquè van pensar que els gossos podrien ajudar molt a les dones que vivien amenaçades pels seus agressors, i malgrat les mesures de protecció de que disposaven tenen por de ser atacades dintre i fora de la llar. I malgrat que no disposen de ninguna ajuda oficial, ara ja són 12 les dones amb les que han treballat i que conviuen amb alguns dels gossos format en el nostre centre”.

Gossos K9 a de Sant Hilari, es junt a un altre de Sils (ambdós en territori de Girona), els únics que es dediquen a aquesta tasca en tot l’Estat espanyol. I amb la seva experiència han demostrat l’efectivitat de la seva proposta.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Chihuahua, Mèxic: 15 vegades més dones assassinades que la mitjana mundial

La taxa de dones assassinades a l’estat de Chihuahua és 15 vegades més alta que la...

Barcelona: Debat entorn a la riquesa, al Caixa Forum / La Independent / Notícies gènere

Què és la riquesa? és el tema al voltant del qual girarà la segona jornada anual*...

Catalunya: (Re)Imagina’t: grups guanyadors modalitat A / La Independent / Notícies gènere

Grups guanyadors modalitat A del concurs (Re)Imagina’t 2016/17 modalitat B fins el 28.03.207 Hi ha...