Dijous 13 juny 2024

Dijous 13 juny 2024

Compartir

Catalunya: Organisme de Protecció i Promoció de la Igualtat de Tracte i la No-Discriminació

Manuela Fernández Ruiz, activista gitana feminista, és al capdavant d’aquest Organisme que aten a les víctimes de discriminació i facilitarà la presentació i la gestió de denúncies administratives per situacions de discriminació, de manera presencial i telemàtica. El mes d’abril ampliarà l’atenció i oferirà atenció en dos espais de la ciutat de Barcelona. Igualtat i Feminismes l’ha presentat aquest passat 25 de març. 

@gencat.cat

L’Organisme desplega el Servei de denúncies i atenció a les víctimes de discriminació, que compta amb un equip de perfil jurídic i psicosocial. Aquest servei rebrà les denúncies, iniciarà els processos de treball necessaris per donar-los recorregut administratiu i, alhora, acompanyarà amb qualitat a les víctimes de discriminació. 

La Consellera d’Igualtat i Feminismes Tània Verge Mestre, va dir en l’acte de presentació: “… hem de partir d’enfocaments estructurals, com el d’aquesta llei i l’organisme que la desplega, perquè els eixos de desigualtat i els sistemes d’opressió que els sostenen generen una dominació arbitrària que és incompatible amb la democràcia i els drets humans; només amb aquest enfocament estructural podem erosionar l’heteropatriarcat, el racisme, l’antigitanisme, la xenofòbia, el capacitisme o l’edatisme”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Guatemala: La manca de pressupost és un obstacle per investigar feminicidis

Institucions com la Comissió Presidencial contra el feminicidi a Guatemala són les encarregades d’analitzar els...

Estat espanyol: La implantació del copagament de medicaments de dispensació hospitalària dificulta encara més el tractament contra l’hepatitis C

Les organitzacions de pacients alerten dels efectes negatius d’aquesta mesura sobre la salut dels pacients...

Més dones a la judicialització del Procés

Tamara Carrasco Els rostres fins ara desconeguts o poc visibles en els mitjans de Tamara...