Dimarts 16 juliol 2024

Dimarts 16 juliol 2024

Compartir

Catalunya: Munté veu negatives les polítiques socials del govern espanyol / La Independent / Notícies gènere

La vicepresidenta del govern de Catalunya, Neus Munté, considera que el govern d’Espanya ha anat ajornant les polítiques socials en els últims quatre anys, especialment en matèria de serveis socials i atenció a la dependència sobre els quals l’Estat s’ha despreocupat.

 

Neus Munté 

Durant el ple del Consell Territorial de Serveis Socials i del Sistema per a l’Autonomia i l’Atenció a la Dependència, la consellera de Benestar Social i Família, va denunciar novament la voluntat recentralitzadora de l’estat en aquest àmbit.

Neus Munté denuncià les contínues retallades pressupostàries practicades i “l’infra-finançament crònic” per a aquest sector. Va dir que en els darrers tres anys Catalunya va perdre 240 milions d’euros per la desinversió estatal en l’àmbit de la dependència i que és per això que “cal posar en valor l’important sobre-esforç que fa el Govern de la Generalitat per tal de mantenir els serveis i prestacions de la Llei, tot i els incompliments de l’Estat, que s’en ha despreocupat de forma reiterada”.

Des de l’entrada en vigor de la Llei de la Dependència, en 2007, el Govern de la Generalitat ha destinat 7.796,46 milions d’euros mentre l’Estat només va aportar 1.708,54 milions d’euros. És a dir, la Generalitat va aportar a un 82,5% del finançament i l’Estat només un 17,4%. “Fins i tot l’aportació que realitzen els usuaris a través del copagament és superior a la que fa l’Estat”, va dir.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

CONVOCATORIA DE LA PLATAFORMA FEMINISTA DEL ATENEO DE MADRID

 Desde que logramos reinstaurar la democracia, hace treinta y cuatro años, han muerto asesinadas,...

19J a Barcelona. No hi ha dubtes: el carrer és nostre

El 19J es presentava com un test decisiu per al moviment nascut el 15M. L’objectiu...

Tere Molla

No podem desviar-nos

OPINIÓ Tenim una batalla, bo diverses batalles reals pendents de resolució com ho són...