Dijous 13 juny 2024

Dijous 13 juny 2024

Catalunya: Mitjans i erradicació de les violències masclistes / La Independent / Notícies de Gènere

La Xarxa Europea de Dones Periodistes i El Diario Feminista estan realitzant l’estudi “Mitjans i erradicació de les violències masclistes”, dins del Programa de prevenció, suport i lluita contra la violència masclista, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu d’aquesta investigació és conèixer com els mitjans de Catalunya estan incorporant les mesures definides per a la lluita contra la violència masclista des del Pacte Estatal contra la Violència de Gènere i en línia amb la Plataforma d’Acció de Beijing, per tal d’identificar punts forts, febles, i millores a incorporar.

Per aquest motiu, conviden a respondre la següent enquesta que consta de diversos blocs sobre formació, pràctica i ètica professional, i sobre el protocol d’actuació i prevenció contra la violència masclista, l’assetjament sexual directe i de segon ordre. Hi ha l’opció de contestar-la amb identificació o de forma anònima, tot i que tota la informació aportada serà anònima. Les persones que vulguin identificar-se amb el nom i correu electrònic podran optar, si així ho desitgen, a rebre la informació dels resultats.

Aconseguir uns mitjans compromesos en les línies que ja estan definides tant a nivell autonòmic, nacional i internacional en la lluita contra la violència masclista és bàsic per avançar en aquest objectiu prioritari, per això es fa necessari comptar amb la participació de la professió periodística.

 

Respondre a l’ enquesta

 

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Alícia Oliver

Alícia Oliver

Periodista i activista feminista. Coordinadora de la Xarxa Europea de Dones Periodistes i de la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Dones i transformació Social. Gènere i desenvolupament al segle XXI

IGMAN-Acció Solidària ha dedicat enguany la seva jornada de reflexió i estudi al tema...

Internacional: Boicot a la pel·lícula “Cinquanta Ombres d’en Grey” / La Independent-notìcies gènere

Les activistes que lluiten contra la violència masclista han iniciat una campanya per instar a...

Mor la poeta Adrienne Rich

Les reflexions sobre el fet de ser dona i la revolta contra els rols que...