mitjans i volència

Catalunya: Mitjans i erradicació de les violències masclistes / La Independent / Notícies de Gènere

La Xarxa Europea de Dones Periodistes i El Diario Feminista estan realitzant l’estudi “Mitjans i erradicació de les violències masclistes”, dins del Programa de prevenció, suport i lluita contra la violència masclista, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu d’aquesta investigació és conèixer com els mitjans de Catalunya estan incorporant les mesures definides per a la lluita contra la violència masclista des del Pacte Estatal contra la Violència de Gènere i en línia amb la Plataforma d’Acció de Beijing, per tal d’identificar punts forts, febles, i millores a incorporar.

Per aquest motiu, conviden a respondre la següent enquesta que consta de diversos blocs sobre formació, pràctica i ètica professional, i sobre el protocol d’actuació i prevenció contra la violència masclista, l’assetjament sexual directe i de segon ordre. Hi ha l’opció de contestar-la amb identificació o de forma anònima, tot i que tota la informació aportada serà anònima. Les persones que vulguin identificar-se amb el nom i correu electrònic podran optar, si així ho desitgen, a rebre la informació dels resultats.

Aconseguir uns mitjans compromesos en les línies que ja estan definides tant a nivell autonòmic, nacional i internacional en la lluita contra la violència masclista és bàsic per avançar en aquest objectiu prioritari, per això es fa necessari comptar amb la participació de la professió periodística.

 

Respondre a l’ enquesta

 

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Alícia Oliver

Alícia Oliver

Periodista i activista feminista. Coordinadora de la Xarxa Europea de Dones Periodistes i de la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género

També et pot interessar