Dilluns 24 juny 2024

Dilluns 24 juny 2024

Compartir

Catalunya: Judith Butler, XXXIII Premi Internacional Catalunya 2021

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge ha assenyalat que “el reconeixement a Judith Butler com a veu referent del feminisme contemporani és un reconeixement a la rellevància de les aportacions teòriques feministes per entendre i per transformar el món. La seva teorització sobre el gènere i la teoria queer permet defugir les visions binàries i fixes perquè les persones puguin viure més lliures”.

La filòsofa i activista pels drets humans Judith Butler. Foto @govern.cat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, la presidenta delegada del Jurat, Mary Ann Newman, i la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge han donat la notícia aquest 24 de gener de 2022.

Aragonès Judith Butler

Foto @govern.cat

Per Aragonés  “la seva obra ha revolucionat i transformat la teoria feminista amb els seus estudis sobre el gènere, el seu activisme pels drets de gais i lesbianes i el seu suport al moviment queer”. 

Per la seva banda,  la presidenta delegada del Jurat, Mary Ann Newman, ha remarcat que l’activisme i el pensament de Judith Butler “és inspirador” i “desprèn un compromís cívic i polític amb el qual articula el seu projecte teòric: combatre totes les formes de violència que condicionen la vida de determinats col·lectius especialment més vulnerables i exposats al risc d’exclusió i al dolor”.

 Verge ha afegit que  “premiar a Judith Butler avui, també és dir, un cop més, No a la guerra. Les seves aportacions en el camp de l’ètica, la pau i la no-violència són igualment cabdals per a la màxima feminista de posar la vida al centre. Com bé assenyala, no pot ser que algunes vides importin més que les altres, no pot ser que algunes vides importin tan poc””.

Premi Internacional Catalunya

La Generalitat de Catalunya el va crear el 1989 per: reconèixer i estimular a creadors i creadores, oferir a la ciutadania de Catalunya exemples d’ alta qualitat i exigència, i situar Catalunya a nivell dels grans premis internacionals.

El Premi està dotat amb 80.000 euros i l’escultura “La clau i la lletra” d’Antoni Tàpies i s’atorga anualment a aquelles persones que han contribuït de manera decisiva a desenvolupar els valors culturals, científics o humans. 

A “Cerca” de La Independent: 35 entrades per Judith Butler 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El Prat de Llobregat: CURS Novel·la criminal escrita per dones / La Independent / Notícies gènere

Coordinat per Elena Losada (Centre Dona i Literatura) amb la participació de l’escriptora Rosa...

Catalunya: Presència de dones a les eleccions a la Cambra de Comerç a Catalunya / La Independent / Notícies de Gènere

És la primera vegada que s’ha presentat una candidatura d’empresàries i directives, que anomenen: 50X50,...

Què en pensa… Mercè Civit. ICV-EUiA

Vull denunciar la utilització de les religions per fer retrocedir els drets de les dones,...