Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

La Federació Internacional de Periodistes nomena Elisabeth Costa, activista pels drets sindicals de Brasil, nova secretària general

La Federació Internacional de Periodistes (FIP) ha nomenat oficialment aquest darrer cap de semana a la periodista i activista sindical brasilera Elisabeth Costa com a nova secretària general per reemplaçar Aidan White, que es retira després de 24 anys en aquest càrrec.

Elisabeth Costa és una veterana activista pels drets sindicals i la llibertat d’expressió a Llatinoamèrica i ha estat una actora clau per al treball al voltant de la solidaritat internacional en el marc de la Federació d’Associacions de Periodistes Brasilerers (FENAJ).

 

És el primer cop en la història de la FIP, que compta amb 600.000 membres a 125 països del món, en el qual una dona està al capdavant del seu Secretariat General i també el primer cop que aquesta responsabilitat està a càrrec d’una persona no europea.

Segons les pròpies declaracions d’Elisabeth Costa, que espera poder enfortir l’abast de la seva organització com a veu global dels periodistes del món, “la FIP es troba en una transició per esdevenir una organització més inclusiva que doni més poder a les regions en els seus projectes i representació”. Costa té una dilatada experiència en el periodisme i sindicalisme. Va treballar a la TV Globo a Rio de Janeiro de 1986-2008 com a editora de notícies internacionals, va ser editora del noticiari de TV Manchete i Sistema Brasiler de TV (SBT), així com també a la TV Cultura a Sao Paulo.

Alogo-fip1

 

En el moment de la seva elecció com a secretària general de la FIP, era membre de la Comisió d’Ètica del seu Sindicat local a Rio de Janeiro i directora del Departament de Relacions Institucionals de la Federació Nacional de Periodistes de Brasil (FENAJ), que compta amb 30.000 membres. Al mateix temps, ocupava el càrrec de coordinadora de Temes de Gènere de la Federació de Periodistes d’Amèrica Llatina i el Carib, FEPALC.
Anteriorment havia estat la primera dona presidenta del Sindicat a Rio de Janeiro va ser la primera dona el·lecta dos cops com a presidenta de la FENAJ (1998-2004). També havia estat membre del Comité Executiu de la FIP del 2001 al 2004.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Indignada, furiosa, enfadada i frustrada

Així em sento des de fa, potser, massa temps. Però ara el grau ha augmentat....

Madrid: Bindi, sensors intel·ligents per combatre la violència masclista

La Universitat Carlos III de Madrid, a través de l’equip investigador UC3M4Safety estan desenvolupant un dispositiu...

La International Women’s Media Foundation publica un informe sobre la Condició de la Dona en els mitjans

Només hi ha el 27% de dones als llocs directius en els mitjansL’informe examina l’equitat de...