Dissabte 13 juliol 2024

Dissabte 13 juliol 2024

Catalunya: increment d’un 27% pel Departament d’Igualtat i Feminismes

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, va presentar el divendres  3 de febrer al Parlament de Catalunya els pressupostos del seu Departament per aquest 2023. El Departament d’Igualtat i Feminismes compta amb 116.141.698 euros, que comporta un increment d’un 27% respecte al 2022 i d’un 153% des de la seva creació.

En paraules de la consellera Tània Verge Mestre: “Són uns pressupostos per lluitar amb més força contra les violències masclistes i les desigualtats de gènere que no deixen que les dones visquem vides lliures” així com  “un escut antifeixista i antiracista” i que estan “al servei de la transformació feminista de la Catalunya sencera”. A destacar la partida de la lluita contra les violències masclistes, que arriba als 38,5 milions d’euros.

Es reforça l’aposta ferma d’Igualtat i Feminismes per: fer un treball transversal amb la resta de Departaments; l’equitat territorial; l’equitat de gènere i garantir els drets de les dones; per la igualtat de tracte, la no-discriminació i la construcció d’una societat d’acollida inclusiva i antiracista; combatre la irregularitat administrativa en sector del treball de la llar i les cures; el dret a l’empadronament universal; la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI; i el desenvolupament de l’Oficina per la Igualtat de Tracte i la No-discriminació (OITND).

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

MANIFEST 8 DE MARÇ 2013 NO A L’ESPOLI DELS NOSTRES COSSOS, NO A L’ ESPOLI DE LES NOSTRES VIDES

Aquest 8 març de 2013, sortim cridant, seguim lluitant contra l’espoli dels nostres cossos, de...

Presentació d’ Alerta Feminista

Dissabte 25 d’abril es va presentar públicament Alerta Feminista, al Pou de la Figuera,...

Manifest d’Intersindical Valenciana per al 25 de novembre

Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Ni mortes, ni callades...