Dimarts 03 octubre 2023

Dimarts 03 octubre 2023

Compartir

Catalunya – Europa: Guia LGTBI per a professionals de la salut / La Independent / Notícies gènere

 La guia per a professionals de la salut ‘Obrim les portes’ ja està disponible en format imprès. El personal sanitari interessat, la pot sol·licitar a surt@surt.org.

El projecte europeu ‘Open Doors’, liderat a Catalunya per la Universitat de Girona i Surt, ha elaborat aquesta guia amb claus per reduir la discriminació cap a les persones LGTBI en l’àmbit de la salut i promocionar l’atenció sanitària inclusiva.

 

 

Segons la investigació de què parteix aquest nou recurs per a professionals, a Catalunya, la discriminació contra les persones LGTBI no és generalitzada, tanmateix, es detecta que la majoria de professionals de la salut tenen “una visió que parteix d’un model heterosexual i que tracta la diversitat sexual i de gènere com una excepció”, sintetitza Nagore Gartzia, coordinadora del projecte a Surt.

La guia del projecte ‘Open doors’ ha estat elaborada per l’entitat polonesa Lambda i s’ha plantejat com una eina pràctica de sensibilització adreçada a professionals de l’àmbit sanitari. A partir dels resultats de la recerca a Catalunya, Surt i la Universitat de Girona han adaptat la guia ‘Obrim les portes’ a la realitat catalana. Aquest recurs per a professionals ha estat revisat per l’activista trans Teo Pardo i l’activista intersex Laura Vila Kremer.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

audio

Las mujeres de Negro le apostaron a la Paz

Un tribunal permanente de las mujeres, un tribunal para juzgar los crímenes de Israel sobre...

La representació de les dones en els mitjans de comunicació

Un 46,4% dels metges que exerceixen la seva professió a Espanya són dones, però el...

Crit per a la República a Igualada

    OPINIÓ Aquest dilluns no ha estat un dia qualsevol, la notícia de l’abdicació...