Divendres 09 juny 2023

Divendres 09 juny 2023

Compartir

Estat espanyol: Continúa la bretxa de gènere en la Ciència / La Independent/ notícies gènere

En l’últim informe publicat per la UNESCO,Mujeres en Ciencia”, s’observa que les investigadores a nivell mundial segueixen estant subrepresentades. El document aborda els diferents perfils de les professionals i les seves àrees de treball.

A l’Estat espanyol, si bé hi ha més dones que es matriculen a la universitat, “són relativament poques les que escullen una carrera científica” precisa el document. Hi ha diversos obstacles associats a aquestes trajectòries educatives “des dels estereotips que afronten les nenes fins a les responsabilitats familiars i els prejudicis que enfronten les dones en el moment de triar el seu camp d’estudi.” Més precisament, les investigadores treballen en: el Sector públic 40 %, l’Educació Superior al 41% mentre que en el Sector Privat el 15%.

D’acord al document, en la majoria dels països les dones es concentren en les Ciències Socials i romanen “subrepresentades en enginyeria i en carreres tecnològiques”. Les investigadores de l’Estat espanyol ocupen els següents camps: Enginyeria i Tecnologia, 15%; Ciències naturals, 23%; Ciències Agrícoles, 32%; Ciències Socials, el 41%; Humanitats, el 41%; Ciències mèdiques, 43%. En l’informe es recomana “encoratjar les nenes perquè estudiïn matemàtica i ciència.”

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Comunicació: Mirades a les cubanes des dels mitjans

L’ICD condemna la mort d’una dona a l’Ametlla, presumptament víctima de la violència masclista

Barcelona: l’Ensamble LiberArte comença la seva gira per Catalunya / La Independent / Notícies Gènere