Dilluns 27 maig 2024

Dilluns 27 maig 2024

Compartir

Catalunya – Europa: Campanya FEMINIST EUROPE @fem_eu2019 #FemEU2019 Journalists Meeting in BCN / La Independent / Notícies gènere

Aquest dilluns ha tingut lloc una trobada al Col·legi de Periodistes de Catalunya per explicar la campanya FEMINIST EUROPE @fem_eu2019 #FemEU2019 a periodistes. Davant les properes eleccions al Parlament Europeu, al maig de 2019, FEMINIST EUROPE esta promovent el debat, reflexió i participació de la ciutadania entorn l’aportació de les dones en la construcció d’Europa i la necessitat d’incidir per garantir els drets humans de les dones i assolir una igualtat de gènere efectiva, com a focus imprescindible per construir el futur d’Europa, des d’un dels seus valors fonamentals i que afecta a tots els àmbits de la societat.

 

 

La campanya FEMINIST EUROPE @fem_eu2019 #FemEU2019, vol incidir perquè la futura agenda política europea, incorpori com a prioritat garantir els drets humans de les dones. Una societat de drets i equitat per totes les persones no serà possible mentre el 51% de la població de la Unió Europea, les dones, segueixin patint una discriminació continuada en tots els àmbits de la vida, com per exemple: 16,2% bretxa salarial de gènere, 40% bretxa en pensions de gènere, 1 de cada 3 dones ha patit violència física o sexual.

Per assolir aquest objectiu, aquesta campanya desenvolupa tot un seguit d’accions*: trobades amb la ciutadania (xerrades, tertúlies i debats) per arribar al territori; campanya europea amb accions d’incidència local impulsades des de xarxes i entitats col·laboradores a diferents estats membres de la UE; campanya a les xarxes socials: twitter, instagram i Facebook; jornades internacionals de debat amb expertes i experts referents dels àmbits polític, social, econòmic i dels mitjans de comunicació de l’àmbit local, nacional i europeu.

 

Campaña Europa 1

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

NO a la guerra: Lliga Internacional de Dones per pau i Llibertat

Haver agregat recentment a les dones a les estructures militars no està canviant la cultura...

‘Carol’: un llibre de pel·lícula

OPINIÓ A final del 1948 Patricia Highsmith havia acabat Estranys en un tren es...

ERC: LListes “cremallera”. Dones caps de llista per Girona i Lleida

Les llistes d 8217 ERC pel 21D 2017 són llistes 8220 cremallera 8221 és...