Diumenge 24 setembre 2023

Diumenge 24 setembre 2023

Estat espanyol: Volen avortaments clandestins / La Independent / Notícies Gènere

 

Fotografia d’Amada Santos

L’avortament clandestí i sense garanties, és la quarta causa de mort materna.
Cada any moren al món 47.000 dones a causa de complicacions d’avortaments clandestí i sense garanties. Aquestes dades estan recollides per l’OMS.

Ja va sent hora, que recaigui la responsabilitat de les morts que pugui generar aquesta contra reforma, sobre els ideòlegs d’aquesta llei, ja que deixarà en desemparament a milers de dones que hauran de avortar sense cap seguretat.

Aquesta llei dóna més autoritat al concebut que a la vida d’una dona i només en  dos casos l’avortament serà legal, quan la dona hagi estat violada i quan es trobi en risc la seva salut psíquica i física.

El senyor Gallardón hauria de deixar de ser un creuat contra l’avortament, i respectar la llibertat de consciència de les dones. Potser hauria de recordar que cada any en moren assassinades  més de cent per la violència patriarcal i masclista. Amb aquests exemples des de la política els feminicidis es convertiran en un veritable terrorisme d’estat.

Caldria que es complisin les recomanacions que fa l’OMS: “Els polítics s’han d’orientar a respectar, protegir i complir els drets de les dones per assolir resultats de salut positius”. L’ OMS també constata que ” el senyor Galladón allunya Espanya del rànquing dels països més avançats en aquest aspecte”, pràcticament ens deixa en una situació tercermundista.

 

 

BORTO

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El dolor secret de les dones

Entrevista a Monica Riutort, coordinadora de programes regionals en temes d’abús sexual i atenció a...

Feminisme, Republicanisme, Democràcia

  Amb aquest títol la Fundació Josep Irla va realitzar la lliçó inaugural del curs...

Manifest: Defensen els drets de les dones, trans i i persones no binàries gestants i lactants