Dijous 25 abril 2024

Dijous 25 abril 2024

Compartir

Catalunya: 150 pensadores i pensadors internacionals influents i de prestigi fan una Declaració pública sobre la situació a Catalunya / La Independent / Notícies gènere

 

Professores i professors de les universitats catalanes juntament amb altres ciutadans de Catalunya han fet una crida internacional per a la signatura d’un Manifest des dels àmbits de la teoria política, la sociologia, els estudis literaris, la filosofia, la història, l’art, el cinema … a causa de la inquietud provocada per l’escalada repressiva del Govern d’Espanya davant la convocatòria del referèndum per part del Parlament de Catalunya.

 

Nota de premsa. Declaració pública sobre la situació a Calalunya

Aquesta petició pública té el seu origen en la inquietud provocada per l’escalada repressiva del Govern d’Espanya davant la convocatòria del referèndum per part del Parlament de Catalunya, tal com ha declarat oficialment l’Oficina de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets humans. Durant les últimes setmanes, la vulneració de l’Estat de dret, sense declaració de l’Estat d’excepció, malgrat la seva aplicació de facto, ha alertat a l’opinió pública internacional. Aquesta crida demana suports per a l’exercici del vot referendari, més enllà dels posicionaments a favor o en contra de la independència, entre intel·lectuals que desenvolupen la seva activitat fora de les fronteres d’Espanya, iniciant així una mediació urgent a través de figures centrals del pensament contemporani.

Signen aquesta declaració pública 150 pensadors i pensadores influents i de prestigi, dels àmbits de la teoria política, la sociologia, els estudis literaris, la filosofia, la història, l’art, el cinema … com Étienne Balibar, Bruce Bégout, Seyla Benhabib, Wendy Brown, Yvette Centeno, Gerard Delanty, Donatella della Porta, Mario Diani, Anada Dominijanni, Éric Fassin, Marisa Forcina, Simona Forti, Geneviève Fraisse, Jill Godmilow, Michael Hardt, Wolfgang Fritz Haug, Miroslav Hroch, Rada Ivecovi, Charles Mills, Martine Leibovici, Andonis Liakos, Catherine Malabou, Toni Negri, Pablo Oyarzún, Susana Romà-Sued, Peter Szendy, Enzo Traverso, Chiara Zamboni i Idith Zertal.

Convidem a qualsevol persona o institució a adherir-se a aquesta declaració a través del bloc 

referendumnotwar.wordpress.com

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: L’activista boliviana Maria Galindo conversa sobre feminisme decolonial / La Independent / Notícies gènere

L’Associació Internacional de Solidaritat i Cooperació Suds (internacionalisme, Solidaritat i Feminisme) organitza l’ “Espai de...

Neix Chart_Kommunik

Treballarà com a agència de comunicació LGBTQ amb visió global i sense gènere El col·lectiu...

Oaxaca – Mèxic: campanya contra la violència feminicida

Cartell de la campanya

...