Breve Redacciín Premio Comparsa

Compartir

Cadis. Andalusia: Guanya el primer premi de carnestoltes la comparsa amb lletra contra l’odi a nenes sense acompanyament / La Independent / Notícies Gènere

 

Oh capitan, my capitan, la comparsa Tovar, s’ha alçat amb el primer premi en categoria de Comparses en una dura final que ha durat gairebé 13 hores. Les seves lletres carregades de contingut social han destacat a parer del jurat del certamen COAC20.

 

 

 

Cada any el carnestoltes gadità celebra el seu Concurs Oficial d’Agrupacions Carnavalesques (COAC) en el Teatro Falla de la ciutat. I no sols de facècies viu el carnestoltes de Cadis. En aquesta ocasió el primer premi en la categoria de comparses dotat amb 3.000 euros ha recaigut a Oh capitan, my capitan, la comparsa Tovar. L’agrupació va presentar una varietat de cançons amb temàtiques socials que els ha valgut per a aconseguir també l’Agulla Daurada d’enguany concedida per Canal Sud. El guardó premia al millor tipus de les agrupacions que participen en el certamen. Va destacar especialment el seu pasdoble sobre les nenes i nens no acompanyades que arriben al país i que han estat focus d’atacs per part d’algunes forces polítiques.

En una estrofa especialment reivindicativa la comparsa canta: “I quan ja ets aquí, que allí era nena perseguida per ser femella i aquí les nenes, pa les màfies que les aguaiten. Allí era nena que escapava d’una guerra aquí no s’ és nena, que aquí només s’ és una MENA. I espantada des que va trepitjar aquesta riba, companya de l’abús i les pallisses, que no hi ha dret de la meva frontera que hi hagi primer que el somriure d’un nen i d’una nena” recrea amb claredat el drama al qual s’enfronten moltes nenes, i també nens, que arriben soles a Espanya.

L’acte de lliurament de l’Agulla d’Or serà divendres que ve 27 de febrer a la Plaça de San Francisco de Cadis. En el COAC, a més del premi per a “Oh Capitan, my Capitan”, guanayaren el premi per a cors “La Colonial”, “Els Cádizfornia” de Vera Luque en la modalitat de facècies i “El quartet de l’habiti” va obtenir el primer premi en la categoria de quartets.

 

 

Fotos Arxiu AmecoPress, presa de les xarxes socials


Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar