Dilluns 15 juliol 2024

Dilluns 15 juliol 2024

Compartir

Barcelona: Al voltant del 8 de març: ADONA’T als barris / La Independent / Notícies Gènere

El cicle es va iniciar fa anys al barri del Besòs, i també al Coll i La Teixonera, amb moltes acivitats organitzades per les dones de les associacions d’aquests barris.

 

ADONA’T és el nom d’aquest cicle que s’ha popularitzar a diversos barris de la ciutat de Barcelona. En aquests cicles cal destacar les activitats durant el mes de març, que  estan organitzades per comissions de dones d’associacions i dels centres cívics que es coordinen i posen en marxa les seves propostes.

Actualment el Centre Cívic Besòs lidera la nova edició del cicle ADONA’T junt a la dinamitzadora del barri que coordina les diferents activitats. Del 3 al 24 de març, el centre proposa un seguit d’activitats amb la dona com a eix vertebrador.

El cicle comença el dimarts 3 amb un taller monogràfic d’autobiografia i representació. El taller servirà per parlar de les vides de les dones del barri, fer que es coneguin entre elles, i a la vegada generar material audiovisual que serveixi per fer una autobiografia digital que es presentarà a la Desfilada de Moda Intercultural. 

Del dijous 4 al dimarts 24, es podrà veure l’exposició: “El Camp de la Bota amb ulls de dona”. Durant dos mesos, un grup de dones del Camp de la bota es van reunir per reconstruir una història col·lectiva del barri, a partir de memòria, fotografies personals i les seves mans, van anar construint una imatge col·lectiva del barri a l’època 1953-1962. [Totes les activitats les podeu consultar aquí.

En ser el Centre Cívic molt especialitzat en la promoció del “Flamenco” amb perspectiva de gènere, divendres 13 (21 hores), es presenta dins del cicle: Pinzellada Flamenca s’ha programat “La prenda roja” amb Cristina López, Ana Brenes i Sara Sambola [Consulteu +info].

 

 ]alt

 

 

El cicle ADONA’T al Besós finalitza el divendres 20 de març, amb la “Passarel·la feminista intercultural”, que es celebra ja fa 8 anys. Aquesta passarel·la és molt més que una desfilada de models de diferents cultures, i s’ha convertit en un espai d’autoafirmació i valoració de les dones de diversos col·lectius. És intercultural perquè es promou el respecte a la diversitat com la base de la convivència i és feminista perquè defensa la igualtat de gènere i afirma que el feminisme ha de ser antiracista. En aquesta ocasió es farà a la sala d’Actes de l’IES Besos.

 

Jornades feministes al Coll

El Cicle ADONA’T també es desenvolupa als barris del Coll-Teixonera* i el Carmel, amb unes jornades feministes obertes a tothom, que ja es fan des de 2006. El cicle l’organitza les veïnes, entitats i serveis del barri del Coll. Aquest any reflexionen en clau de gènere sobre quatre temàtiques: llenguatge inclusiu i comunicació, dones en lluita, espai públic i salut. 

 

alt

 

A més ofereixen altres activitats, com exposicions i concerts i trobades en un ambient festiu i reivindicatiu que tenen com a eix central la rebel·lió de les dones de totes les cultures que lluiten des de sempre per reivindicar els seus drets. Destaquem que el dijous 5 de març s’inaugura l’exposició “Gordofobia”, I el 15 de març tindrà lloc una calçotada feminista, amenitzada per Anna Colom i el seu grup Cayana, de ritme i fusió flamenca.

 

*Al centre Cívic El Coll (+info al PDF ) 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cap a la Vaga Feminista 8M

Cura

...

8 de marzo. Ciudadanas globales: saludo sororo y vital por el 8 de Marzo, Día Internacional de las Mujeres Trabajadoras

La Red de Migración, Género y Desarrollo integrada por la Asociación Integració de Joves Llatinoamericans,...

Neix el partit ‘Feministes al Congrés’ Presentació a l’Ateneu de Madrid

Per Redacció Ameco Press S’adrecen a totes aquelles dones que se senten “òrfenes de representació...