Divendres 19 juliol 2024

Divendres 19 juliol 2024

Compartir

Amal Khizioua: “El camí més curt entre dues persones és una història”

Foto: amal.khizioua.free.fr

Amal Khizioua és del Marroc i és una conta contes a més d’investigadora en literatura oral. Serà a Barcelona, entre d’altres activitats, per a impartir un Taller per a dones de totes les edats i procedències, durant la seva estada a la residència Jiwar. Creació i societat 

            amal khizioualr.www.babelfan.ma

  Foto: www.beblfan.ma

Va néixer a Rabat en el sí d’una família de contacontes tradicionals. Doctora per la universitat Paris7-Diderot, ha investigat l’oralitat de manera acadèmica al mateix temps que ha explicat i compartit el seu repertori de contes tradicionals en contextos molt diferents: festivals, orfenats, dones migrants al Marroc, estudiants, museus, hospitals psiquiàtrics, centres culturals, etc.

Ha viatjat per recollir les “altres maneres” d’explicar contes d’arreu del món. L’any 2007 va crear, amb altres persones, La Maison du Conte de Rabat-Marroc, espai des d’on es promou, transmet i protegeix el patrimoni oral dels contes tradicionals marroquins i d’altres llocs. L’any 2008 va deixar l’àmbit universitari i acadèmic per dedicar-se només a l’art d’explicar. Actualment, està preparant un recull de contes tradicionals marroquins recollits per la seva família.

 

 

Construint veïnatges. Segona edició

 

 

AMAL KHIZIOUA 2 jiwar

Foto: jiwar

 

No té res d’extranys doncs que, Amal Khizioua hagi estat una de els seleccionades del projecte Construint veïnatges. Segona edició, que és una reflexió creativa sobre el ser i l’estar a la ciutat. 


Jiwar (que pertany a la xarxa d’associacions, entitats i ONG de la Xarxa Anna Lind) ha convidat a artistes de totes disciplines i investigadors i investigadores (d’antropologia, sociologia, arquitectura, etc.) a participar en la segona edició del projecte Construint veïnatges per  treballar al voltant de les relacions de veïnatge, convivència i solidaritat, preferiblement a partir d’un projecte participatiu. Es tracta de contribuir a través de la seva recerca creativa en la reflexió sobre el veïnatge en tant que dinàmica essencial i necessària del ser i estar en una ciutat.

 

El Taller

 

AMAL KHIZIOUA Vis conte 2. amal.khizioua.free.fr

Foto: amal.khizioua.free.fr

 

 

Amal Khizioua treballa l’oralitat com una eina universal que acosta cultures i tradicions, per molt llunyanes que semblin.

 

Serà a Barcelona, a la residència Jiwar el mes de novembre i la primera quinzena de desembre. Alguns d’aquest dies impartirà un taller per a dones de totes edats i procedències entorn l’art de contar, en el qual donarà les eines bàsiques de l’oralitat i posarà en comú la riquesa de la diversitat d’imaginaris que conviuen a la nostra ciutat, riquesa especialment important per aquests tallers participatius que oferirà Amal Khizioua.

El requisit bàsic per a poder participar-hi és conèixer un conte tradicional de la cultura d’origen respectiva de cada dona. Per facilitar la participació de les dones, a banda que la inscripció és gratuïta i que hi ha servei de guarderia, s’han organitzat dos grups* en dos barris diferents, un  serà Ciutat Vella i l’altre a Gràcia. 

 

Més informació

La durada del taller de Gràcia és de 18 hores i el de Ciutat Vella de 13h, en ambdós casos repartides en 2 setmanes.

 

*GRUP 1 – CIUTAT VELLA (13h)
On? Al Casal del Barri Pou de la Figuera. C/ Sant Pere més Baix, 70
Dilluns 3 i dimecres 5 de novembre de 17h a 19h
Dilluns 10 i dimecres 12 de novembre de 17h a 20h. Dissabte 15 de 10h30 a 13h30.

GRUP 2 – GRÀCIA (18h)
On? A L’Espai Jove la Fontana, C. Gran de Gràcia, 190
Dilluns 17 i 24, dimecres 19 i 26 i divendres 21 i 28 de novembre de 17h a 20h.

(Inscripcions gratuïtes. Hi haurà servei de guarderia per a nens i nenes amb monitor/a). Únicament és possible inscriure’s a un sol grup.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS: info@jiwarbarcelona.com

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Dia Internacional per l’alliberament LGTBI / La Independent / Notícies Gènere

Entre els actes de commemoració del Dia Internacional per l’alliberament LGTBI, destaquen un seguit d’activitats...

CONCLUSSIONS ÀNALISI DELS PROGRAMES ELECTORALS 2012 per FMAC

FMAC CONCLUSSIONS Podem destacar que en la majoria de programes no s’aplica de forma...

Caravana del Consol, Caravana del Moviment per la Pau amb Justícia i Dignitat a Mèxic

“Des de Ciutat de Mèxic, Cuernavaca, Ciutat Juarez….el nostre caminar per territoris que descriuen el...