Dimecres 29 maig 2024

Dimecres 29 maig 2024

Compartir

Brussel·les: 240 retrats a les parets d’Ixelles /La Independent/notícies gènere/

120 000 cartells enviats DE MÉS DE 100 PAÏSOS

“Inside Out xl  és un projecte artístic participatiu a gran escala que transforma els missatges d’identitat personal en peces de treball artístic. Tothom té el repte d’emprar retrats fotogràfics en blanc i negre per descobrir, revelar i compartir les històries no explicades i les imatges de persones a tot el món. Aquestes imatges pujades digitalment es converteixen en cartells i s’envien de tornada als co-creadors del projecte perquè s’exhibeixen en les seves pròpies comunitats. Aquestes exposicions seran documentades, arxivades i seran visibles pràcticament.”

 

Dona2_Edifici2 Dona2_Edifici3

Inside Out xl – Projecte Fotogràfic a Ixelles

Si passejes per la Rue du Trone i et desvíes cap a St Boniface, els animats carrers africans de Matonge, i l’Ajuntament d’Ixelles, o si ho fas cap a l’altre cantó, el barri d’Etterbeek, et sorprenen i t’impacten cares de gent diversa amb expressions de tot tipus. Són les veïnes i veïns del districte, del barri d’Ixelles (Brussel·les), així com persones que hi treballen o en són clientes i clients habituals han participat en el projecte de fotografia Inside Out xl desenvolupat per l’asbl Zumba en col·laboració amb l’escola professional Edmond Peeters.

Són retrats de dones i homes, joves i grans i també de canalla que hi ha volgut participar voluntàriament. Més d’un centenar de retrats en blanc i negre es mostren en gran format a les parets del barri constituint una zona d’exposició d’art urbà.

Estudiantat de l’Escola d’Arts Aplicades Edmond Peeters  han fet els retrats a diferents carrers, parcs i espais del districte, acompanyats per la fotògrafa Paula Bouffioux i el fotògraf Jeep Novak.

L’experiència ha estat un èxit ja que s’han col·locat a les parets 240 retrats en lloc dels 120 previstos inicialment.

 

 

Dona_Edifici0_copy      Dona_Edifici1

 

     Dona_Edifici2      Dona_Edifici3

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Dossier monogràfic de la gira europea de Soledad Jarquín “JusticiaperaSol”

Fotos @DeirdreAbril Aquesta edició de La Independent de 14 de juliol constitueix un dossier monogràfic...

Catalunya: Menció especial del Premi Solidaritat al feminisme militant d’ Ana I. Bernal Triviño / La Independent / Notícies gènere

El Premi Solidaritat, que l’atorga l’Institut de Drets Humans de Catalunya des de 1987 per...

Barcelona: Comença la 12a edició del festival Barcelona Festival of Song / La independent / Notícies gènere

El Barcelona Festival of Song és un esdeveniment únic al món dedicat a l’estudi i...