Divendres 08 desembre 2023

Divendres 08 desembre 2023

Compartir

Benvinguda a una renovada LA INDEPENDENT

EDITORIAL

Si l’11 de setembre de 2010 naixia La Independent, significativament volguda en aquesta data com a recordatori de ser la primera agència catalana de notícies amb visió de gènere de Catalunya i per tant de servei al país i als territoris de llengua catalana, també ens és coherent presentar la seva nova web un 25 de novembre, data que ens ajunta a totes les feministes del món en un clam contra les violències masclistes i pels DDHH, els Drets de les Dones d’arreu.

El nou logo de La Independent és una creació de ©Yvonne Fuertes, professional que també ha desenvolupat la nova web.

Una dotzena d’anys al llarg dels quals les tecnologies de la informació i les xarxes socials han avançat a passes gegantines i cada vegada les tenim més a l’abast, malgrat les bretxes digitals que encara patim les dones. No podem quedar-nos enrere. Avui, tenim nova web, nous plantejaments pel que fa als continguts i sobretot, un suport més agraït amb continguts audiovisuals i de fotografia, que som conscients que són l’altra banda de les nostres notícies i informacions. Com un afegit també molt necessari, un nou logo, en la línia de la nova casa virtual de La Independent

Avui no podem estar pas més d’acord, com a professionals del periodisme i la comunicació amb visió de gènere, amb el que afirmen les companyes de Novembre Feminista en el Manifest 25N 2022 Contra les violències masclistes Acusem i actuem! Ocupem juntes els carrers!. Diuen: “També acusem una part dels mitjans de comunicació que, en gran mesura, fan difusió d’una informació esbiaixada i són altaveus de missatges que no afavoreixen a identificar les causes de les violències masclistes i la seva erradicació.”

Treballar per un periodisme més inclusiu i democràtic, denunciant els masclisme i la discriminació patriarcal  és donar veu a les dones, a les seves organitzacions i col·lectius i aquest és el principal objectiu de La Independent com ho és de la Xarxa Internacional de Periodistes i Comunicadores de Catalunya – Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIDPIC.CAT-XIPVG) que donà l’impuls a La Independent. Deia la seva presidenta Montserrat Minobis en la primera editorial de l’11S 2010: : “Tenim molt clara la nostra voluntat d’obrir nous mons a través de la informació que contempli una altra mirada informativa, és a dir, que les informacions que transmetem per mitjà de La Independent tracta totes les notícies, tots els problemes, totes les activitats que afecten el conjunt de la població dones i homes amb perspectiva de gènere”. 

Per això és d’agrair el treball de les dones que formen part dels moviments socials i del moviment feminista, que han estat col·laborant amb La Independent al llarg d’aquests anys, facilitant-nos articles, reportatges i informacions de les accions en què han participat, compartint la seva disponibilitat i donant veu a la societat civil. Ens han aportat una valuosa diversitat en les notícies i opinions de La Independent. 

12 anys i escaig més tard encara perseguim aquest objectiu, tot i que podem albirar millores en diversos indrets del món gràcies a les lluites i pressions feministes, també a Catalunya. 

Sempre en el record les companyes que ens han deixat: la presidenta Montserrat Minobis i les periodistes Mony Monell (en la preparació) i Pepa Badell (editora i xarxes). Així com col·laboradores i col·laboradors com: Andreu Solsona, Anna Massó i Lea Cornellana.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

AGENDA CIRD: Diverses Jornades i Conferències al voltant del 8 de març

Dijous, 8 de març De 9:30 a 12 h.Seminari: L’assetjament sexual i per raó de...

El masclisme que no s’atura

OPINIÓ A Barcelona, la seva pàtria i la meva, el 9 de desembre passat, el...

Dia Europeu per la Igualtat Salarial entre Homes i Dones a Barcelona

La Jornada del Dia Europeu per la Igualtat salarial entre homes i dones es va...