Divendres 29 setembre 2023

Divendres 29 setembre 2023

Compartir

Barcelona: Xerrada de Wafaa Moussaoui sobre les dones mulsulmanes a Occident / La Independent / Notícies gènere

 

Activista feminista catalana i musulmana, fa xerrades als barris sobre el que significa ser dona musulmana a Occident, i per denunciar el patriarcat, i desvetllar els mites i els prejudicis que hi ha a la societat.

 

Wafaa Massaoui Rahhab, nascuda a Berkan (Marroc) viu a Trinitat Vella, i entre altres coses, és voluntària d’Islamic Relief Espanya, a Barcelona. Durant aquest dies col·labora en l’organització de la setmana de la convivència intercultural del barri, on ha fet aquesta setmana una xerrada sobre l’islamofòbia de gènere. Abans, el divendres 21 d’abril, va parlar al Casal del Barri del Poblenou,  estimulant un debat molt interessant. L’acte fou convocat per l’associació intercultural i d’acollida Apropem-nos

Dedicada a lluita pels drets humans, Massaoui, aconsegueix sempre que les seves xerrades siguin molt alliçonadores. Intenta desmitificar els mites i prejudicis que existeixen als nostres països sobre les dones musulmanes. Des de la proximitat, la compressió i la integració de les diferències, segons ella “cal incidir en allò que ens uneix a totes les dones, i respectar la manera de pensar o viure de cadascú i cadascuna”. Entre altres temes, aprofondeix sobre  la religió, el vel i  la vida quotidiana, i estimula un debat obert molt positiu entre l’assistència.

Mireu un petit fragment de la xerrada, en aquest video.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Sabadell: IX Escola de Dones. Presentació llibre de Tere Mollà / La Independent / Notícies gènere

El proper dia 23 a Sabadell i dins dels actes de la IX Escola de Dones...

Barcelona: Medalla d’Or de la Ciutat, homenatge pòstum a Muriel Casals / La Independent / Notícies gènere

En fer un any de la mort de Muriel Casals, l’exdiputada independentista al Parlament de...

Barcelona: Acte commemoriatiu del Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència ver les Dones i performance ‘Fils de Vida’

Dilluns, 25 de novembre a les 18 hActe commemoriatiu del Dia Internacional per a l’Eradicació...